Cartoful fierbinte al guvernarii (Opinii)

Marti, 01 Mai 2012, ora 16:45
2115 citiri
Cartoful fierbinte al guvernarii (Opinii)
Foto: Arhiva

Va mai amintiti stimati cititori de zicerile basesciene slobozite cu vreme in urma? Va mai amintiti cum il ridiculiza pe Victor Ponta intrucat la raliuri este copilot si nu la volanul bolidului?

Pai, cum poate omul acesta sa conduca o tara, se intreba atunci presedintele? Mai mult, seful statului afirma ca atata vreme cat domnia sa va fi presedinte, Ponta nu va fi niciodata prim-ministru.

Iata ca lucrurile s-au schimbat. In ciuda afirmatiilor de atunci, Basescu l-a desemnat pe Ponta premier. Cand a fost sincer seful statului? Atunci sau acum? Sau, "presedintele jucator" le pregateste cateva surprize lui Victor Ponta si USL? Isi va fi imaginat cineva ca vineri dupa-amiaza, dupa o ora de convorbiri la Cotroceni, Basescu va repeta figura de a numi acelasi prim-ministru "cazut" in urma motiunii?

Poate doar Mihai Razvan Ungureanu ar fi putut lua in calcul aceasta posibilitate, cand a declarat ca "eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant". Nu s-a intamplat asa. Seful statului nu si-a permis sa riste, repetand figura pe care a facut-o cu Boc. Caderea guvernului Ungureanu a fost neasteptata si devastatoare. Traian Basescu a fost lasat fara parghiile puterii si, in aceste conditii, nimeni nu mai sta langa un pierzator.

Si, pentru ca am pomenit de MRU, o declaratie a fostului prim-ministru m-a lasat cu gura cascata: "sunt mandru de ministrii care au fost alaturi de mine in cabinet". Care ministri, domnule Ungureanu? Cine le stie numele sau vreo mare realizare infaptuita de domniile lor? Nu se poate pomeni nici macar de demersuri inspirate, transparente, benefice pentru tara, intr-un mandat de 78 de zile. Asteptarile in ceea ce priveste guvernul Ungureanu au fost mari. Din pacate, au fost doar asteptari...

Acum, cartoful fierbinte, numit guvernare, a fost dat de Traian Basescu pe mana lui Victor Ponta si USL. Cum vor sti uselistii sa gestioneze guvernarea, vom vedea. Altfel, ar fi pacat sa ajungem la vorbele Elenei Udrea: "in sapte luni oamenii ne vor regreta".

Deja orchestra de propaganda basista a inceput sa-si interpreteze aria: pedelisti, stati cumintei in opozitie. USL se va decredibiliza pana in noiembrie, PDL isi reface fortele si, in toamna, la alegeri, va prelua guvernarea. Pai, nu zicea seful statului ca "totul este in limite democratice si controlabil din punct de vedere al sigurantei statului"? Zicea. Si atunci?...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ziceri basiste, #ponta nu va fi premier, #cartoful fierbinte al guvernarii , #premier