Ce sanse are Razvan Ungureanu sa-i ia locul lui Traian Basescu

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 10:20
3373 citiri
Ce sanse are Razvan Ungureanu sa-i ia locul lui Traian Basescu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu are un drum profesional asemanator cu cel al lui Putin, de aceea apare ca o persoana compatibila cu functia de presedinte al Romaniei. Astfel de declaratii au fost facute de consultantii financiari contactati de Business24, dar si de presa internationala.

Varsta premierului, dar si background-ul profesional si moral par a fi cele doua caracteristici care il califica pentru scaunul de presedinte.

"Rolul lui Putin este acum luat de catre Mihai Razvan Ungureanu, sef SRI, destinat pentru o cariera prezidentiala. Deci putem spune ca numirea lui Ungureanu marcheaza intrarea lui Basescu in campania prezidentiala pentru alegerile din 2012", este de parere Cristian Parvulescu, analist politic.

"Cum se spune, s-au aliniat planetele. Daca i se va termina mandatul anul acesta, vor urma doi ani exact ca la americani: cu un an-doi inainte de alegeri trebuie sa se pregateasca.

Aceasta componenta, legatura cu poporul, nu o are inca. Pentru Mihai Razvan Ungureanu, un an va fi benefic pentru a intra in legatura cu masele. Va trebui sa parcurga toate judetele tarii, sa dea mana cu oamenii, sa-i intrebe, dar sa fie sincer fiindca oamenii isi dau seama.

Va avea foarte mult de munca, nu poate castiga fara sa-si faca parcursul. Background-ul de servicii secrete face foarte bine. Ca si Putin, functiile anterioare reprezinta un plus mare de valoare in background-ul unui om de stat", a declarat consultantul financiar Ionel Blanculescu, pentru Business24.

In opinia acestuia, premierul Ungureanu se pregateste de un mandat de zece ani de presedinte, incepand din 2013-2014.

"Exista posibilitatea ca Traian Basescu sa-i predea si mai repede mandatul, inainte de 2014. Pentru asta, premierul trebuie sa-si creeze o strategie pe termen mediu si lung. Faptul ca a inceput cu astfel de masuri de demiteri, deranjamente la nivelul structurii birocratice, acesta transmite un mesaj de "comanda la mine", se vede ca a dat militaria jos din pod", a mai adaugat Ionel Blanculescu.

Citeste mai multe despre Ce sanse are Razvan Ungureanu sa-i ia locul lui Traian Basescu pe Business24.ro

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mihai Razvan Ungureanu premier, #Mihai Razvan Ungureanu presedinte, #asemanare Mihai Razvan Ungureanu Putin , #premier