Directorul Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost demis

Luni, 13 Februarie 2012, ora 20:26
8830 citiri
Directorul Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost demis

Directorul Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost demis, luni seara, la cererea premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Motivul pentru care Ungureanu i-a cerut ministrului Economiei, Lucian Bode, sa il revoce pe Hahaianu este proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

"Sefului Transelectrica i s-au reprosat proasta comunicare in privinta resurselor energetice ale tarii si faptul ca dinspre companie au fost lansate declaratii contradictorii, care au creat panica", au aratat sursele.

Intr-o hotarare publicata pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri s-a anuntat, luni, ca Transelectrica ar putea adopta, in perioada 16 februarie-15 martie, in regim de urgenta, masura de limitare sau sistare a livrarilor de energie electrica la export.

Presedintele Traian Basescu a subliniat, ulterior, ca nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica, insa pentru deplina siguranta, Guvernul probabil va decide sistarea exporturilor de energie.

Dupa alte cateva ore, Transelectrica a anuntat ca Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si ca nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica in regim normal a populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Horia Hahaianu demis, #Horia Hahaianu Transelectrica, #Horia Hahaianu revocat , #premier