MRU: Cumparaturile de protocol nu reprezinta o cerere a premierului (Video)

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 20:29
7068 citiri
MRU: Cumparaturile de protocol nu reprezinta o cerere a premierului (Video)

Mihai Razvan Ungureanu a comentat, miercuri seara, pe marginea listei de cumparaturi de protocol, din timpul mandatului sau de premier, prezentata de presa.

MRU a precizat, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, ca aceasta lista "nu reprezinta o cerere a primului ministru ca persoana, ci ceea ce a considerat RA-APPS ca trebuie sa comande pentru acoperirea activitatilor de protocol".

Ungureanu a explicat ca vizitele delegatiilor straine presupun anumite cheltuieli minime necesare reprezentarii Romaniei la un nivel adecvat. "Sunt primiri, exista case de oaspeti care trebuie utilate ca oaspetii sa se simta bine la nivelul lor de reprezentare. Au fost mese oficiale, e absolut firesc", a spus MRU.

"Cand se ridica drapelul Romaniei pe catarg, nu-l ridici plin de pete (...) Rostul unei discutii e ca un demnitar sa aduca beneficii pentru tara sa, chiar daca ramane nemancat. Cand e vorba de interesul national, precupetesti ceva? Cand e vorba de interesul national, faci orice, cheltuiesti oricat, indiferent de cat este vorba", a mai spus Ungureanu.

Anterior, MRU a transmis, intr-un comunicat de presa, ca aceste cheltuieli nu reprezinta cheltuielile sale si nici nu a fost o cerere a sa, "ci ceea ce a considerat RA-APPS ca trebuie sa comande pentru acoperirea activitatilor de protocol".

"Oriunde in lume, un sef de guvern are alocat un buget pentru cheltuieli specifice. Suma vehiculata nu reprezinta cheltuielile personale ale primului ministru, ci cheltuieli de protocol cerute de activitatea de reprezentare la nivelul Palatului Victoria si ma refer aici la toate activitatile echipei mele, incluzand primirea delegatiilor oficiale din strainatate, a delegatilor oficiali de inalt nivel, sedinta de guvern comuna Romania - Moldova etc.

Lista prezentata nu reprezinta o cerere a primului ministru ca persoana, ci ceea ce a considerat RA-APPS ca trebuie sa comande pentru acoperirea activitatilor de protocol", precizeaza MRU.

Ungureanu acuza un atac la persoana

Fostul premier a acuzat faptul ca este "atacat intr-o perioada de plina coagulare a dreptei", la scurt timp dupa ce a fost ales presedinte al partidului Forta Civica si dupa semnarea protocolului Aliantei Romania Dreapta.

"Toate aceste eforturi ale noastre de a ne constitui intr-un adevarat pol de centru-drepata starnesc ingrijorare in randul stangii socialiste, care, iata, contraataca asa cum stie mai bine. Acest atac la persoana nu face decat sa ne aduca aminte cat de jos a ajuns nivelul discursului public si al actiunii politice in Romania. Subliniez inca odata ca sunt adeptul transparentei totale si al eficientizarii cheltuirii banului public, asa cum am aratat-o de altfel in exercitarea mandatului meu de premier. Reamintesc ca in calitate de prim ministru am cerut tuturor ministerelor sa afiseze transparent pe site cheltuielile pe care le efectueaza.

Acest lucru vine dintr-o preocupare reala pentru cheltuirea cu responsabilitate a banului public. In acest sens, dat fiind interesul public pentru informatiile legate de cheltuielile de protocol, cer guvernului actual sa-si faca publice aceste cheltuieli. Il asigur pe domnul Prim Ministru ca nu imi voi pierde buna-credinta intr-atat incat sa le consider ca fiind cheltuielile sale personale", mai transmite fostul premier.

"Ponta sa publice cheltuielile de protocol"

"Subliniez inca odata ca sunt adeptul transparentei totale si al eficientizarii cheltuirii banului public, asa cum am aratat-o de altfel in exercitarea mandatului meu de premier. Reamintesc ca in calitate de prim ministru am cerut tuturor ministerelor sa afiseze transparent pe site cheltuielile pe care le efectueaza. Acest lucru vine dintr-o preocupare reala pentru cheltuirea cu responsabilitate a banului public", a completat presedintele FC.

De asemenea, MRU i-a cerut premierului Victor Ponta sa isi faca publice toate cheltuielile de protocol.

"In acest sens, dat fiind interesul public pentru informatiile legate de cheltuielile de protocol, cer guvernului actual sa-si faca publice aceste cheltuieli. Il asigur pe domnul Prim Ministru ca nu imi voi pierde buna-credinta intr-atat incat sa le consider ca fiind cheltuielile sale personale", a conchis Mihain Razvan Ungureanu.

Cat a cheltuit MRU la Guvern

In perioada in care Mihai Razvan Ungureanu a detinut functia de prim ministru au fost efectuate cheltuieli de protocol in suma de 1,29 milioane de lei, reiese dintr-un document remis de Guvern catre Realitatea TV.

"Jurnalul National" a dezvaluit ca o parte din cheltuielile de protocol au constat in cumpararea de produse cosmetice- deodorante, creme, parfumuri- pentru barbati, plasturi, betisoare de urechi, papuci de casa marimea 43 truse pentru unghii, deodorizante de camera sustinand ca aceste lucruri au fost destinate folosintei personale a lui Ungureanu. De asemenea, pe lista de "cumparaturi pe bani publici" figureaza si diverse bauturi alcoolice: vinuri de lux si spirtoase.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ungureau cheltuieli premier protocol, #liste cumparaturi protocol Ungureanu, #MRU cumparaturi protocol , #premier