MRU le raspunde celor care ii spun ca s-a lepadat de Basescu: El m-a facut mare pe mine

Joi, 26 Iunie 2014, ora 19:00
3406 citiri
MRU le raspunde celor care ii spun ca s-a lepadat de Basescu: El m-a facut mare pe mine
Foto: enational.ro

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a luat pozitie impotriva zvonurilor ca il tradeaza pe presedintele Traian Basescu, sustinand ca, desi a lucrat cu seful statului, nu poate sa nu spuna ca acesta nu are vulnerabilitati.

"Mi-au auzit urechile, de multe ori, interpretari de genul: te-a facut om Traian Basescu, fara Traian Basescu nu ajungeai nicaieri, trebuie sa ii multumesti lui Traian Basescu cate zile o sa ai!!! Traian Basescu m-a facut mare pe mine, laolalta cu altii cum ar fi Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu", scrie M.R. Ungureanu intr-un editorial din Adevarul.

Basescu, acuzatii grave: Parlamentul intimideaza justitia, a fraternizat cu Bercea

"Asa ca ramane stabilit ca m-am lepadat de Traian Basescu atunci cand am atras atentia ca, printre altele, Romania functioneaza pe baza unei legi care permite persoanelor importante din conducerea statului sa acumuleze vulnerabilitati", continua Ungureanu, care sustine ca a atras atentia asupra unei deficiente a sistemului legislativ din Romania, care permite aparitia unor cazuri precum Mircea Basescu-Bercea Mondialu.

"Daca gestul iresponsabil de amendare a legii nu s-ar fi produs, cazul Mircea Basescu - Bercea Mondial nu ar fi existat, pentru ca la nivel legal el ar fi fost clasat drept o vulnerabilitate din prima zi in care fratele Presedintelui punea pentru prima data piciorul in casa interlopului", scrie fostul premier, care insista ca observatia sa nu inseamna "o lepadare".

"Refuz sa discut in termeni de lepadare sau nu in raport cu Traian Basescu. Zece ani de zile, admiratorii si dusmanii lui Traian Basescu s-au raportat la el ca si cand e fie intangibil, fie raul absolut. E o greseala fundamentala din partea ambelor tabere.

Parlamentul cere demisia lui Basescu: Declaratia a fost trimisa la Cotroceni

Am lucrat cu Traian Basescu si este cat se poate de adevarat ca ii datorez suficient de multe ca sa fiu unul dintre cei care au motive sa ii multumeasca. Dar acest lucru nu inseamna ca nu voi vorbi in chestiuni politice atunci cand voi considera ca a gresit. Nu facem parte dintr-un cult in care critica este pedepsita cu excomunicarea", incheie M.R.Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat marti, referindu-se la cazul Mircea Basescu, ca presedintele Romaniei are vulnerabilitati din cauza inconstientei clasei politice.

"Radacinile acestei situatii se aseaza in felul in care a tratat clasa politica chestiunile legate de informatiile clasificate. Pachetul de legi privind siguranta natioanala nu a fost aprobat. Din 1991 legile care sunt esentiale pentru o Romanie sigura nu au trecut in Parlament", a sustinut Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu se afla intr-o situatie delicata din cauza scandalului de coruptie in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu, scandal care a generat si o cerere adoptata de Parlamentul Romaniei in care i se cere demisia de onoare.

Mircea basescu a fost arestat pentru 30 de zile dupa aparitia unor inregistrari in care discuta cu membri ai familiei interlopului Bercea Mondialu despre influentarea unor judecatori invederea obtinerii unor sentinte mai usoare.

In schimbul efortului sau, Mircea Basescu ar fi primit, impreuna cu un intermediar, suma de 600.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ungureanu Basescu lepadare Bercea, #Ungureanu Basescu vulnerabilitati Bercea, #Ungureanu Basescu Mircea vulnerabilitate , #premier