Obligatiile lui Mihai Razvan Ungureanu fata de baronii locali (Opinii)

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 19:02
2753 citiri
Obligatiile lui Mihai Razvan Ungureanu fata de baronii locali (Opinii)

Sansele proaspatului prim-ministru sunt reale cu o conditie: sa stie sa stea la distanta de baronii din teritoriu. Relatia cu potentatii baroni locali a fost slabiciunea fiecarui ocupant al scaunului de la Palatului Victoria. Chiar si a celor ce au "domnit" la Cotroceni.

Se va indarji dl Ungureanu sa puna piciorul in prag coruptiei din zona Puterii, dar si a Opozitiei? Va fi sustinut in sensul acesta de cei ce l-au propus sau va fi presat sa se compromita sau sa inchida ochii in teritoriu. Vor fi robinetele bugetului gestionate bine?

Experienta institutionala masiva a noului sef de Cabinet va trebui sa dea piept cu interesele uriase ale baronilor din teritoriu.

Noua echipa guvernamentala ce se incheaga acum intr-un spirit nou si aducand o noua imagine, va trebui sa lupte cu vechile obiceiuri ce caracterizeaza relatiile de partid, sa corecteze vechile sabloane politice in care am stagnat impasibili, sa rupa vechile "fratii" pentru care s-a cerut capul lui Boc in timpul "revolutiei de iarna". Noul premier nu are voie sa puna vinul nou in burdufuri vechi si nici petecul nou la o haina veche.

Gestul de responsabilitate in schimbarea in intregime a fostei echipe (PDL) de la Palatul Victoria va fi unul de fatada in cazul in care vor ramane aceleasi relatii corupte cu cei din teritoriu, daca acordarea si semnarea contractelor se va realiza tot pe linie corupta, tot prin mita, tot prin favoritisme, nepotisme, clientelisme si alte "isme".

Se spera ca un pas inapoi al vechiului Cabinet Boc sa nu insemne doi pasi inainte ai vechilor baroni in urmarirea noilor interese ce au de-a face cu robinetele finantelor de la guvern.

Baronii locali sunt naucitori in abordare, sunt lupi cu naravuri vechi, hiene ce stau la panda in asteptarea momentului oportun pe care sa-l speculeze la maxim, sunt vicleni gata sa gaseasca o portita, un subterfugiu in relatia cu noua echipa guvernamentala.

Poate schimbarea intregii garnituri de ministri PDL e semnalul ca lucrurile se iau in serios, ca nu mai e loc de compromisuri, ca vechilor aliante obscure le-a sosit ceasul, iar acest gest va fi perceput ca atare in teritoriu intre "strategii" politicii clientelare.

Cu calitati incontestabile de lider politic, dl. Ungureanu va tinde probabil spre palatul din care conduce chiar cel ce l-a propus in fruntea guvernului. Visul lui MRU de a conduce tara va trece prin multe minti, ceea ce inseamna sprijin politic din toate colturile tarii. Intrebarea este: se va cobori stacheta in asa masura incat saritura spre cea mai inalta functie in stat sa fie una reusita? Sustinerea politica la un asemenea nivel este absolut normala, insa va fi ea compromisa in acest joc al intereselor cu o miza uriasa de ambele parti? Vom vedea.

Baronii locali vor fi calcaiul lui Ahile pentru Mihai Razvan Ungureanu. Ramane de vazut cine se va teme de cine, Ungureanu de baroni sau baronii de Ungureanu.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Mihai Razvan Ungureanu premier, #Guvern Ungureanu ministri, #baroni locali sustinere Ungureanu, #Ungureanu SIE , #premier