Predoiu confirma iesirea lui Ungureanu de la sedinta Coalitiei

Luni, 26 Martie 2012, ora 15:37
6366 citiri
Predoiu confirma iesirea lui Ungureanu de la sedinta Coalitiei

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a confirmat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a iesit din sala, temporar, la intalnirea cu liderii Coalitiei.

Predoiu a spus ca Ungureanu a parasit sedinta si i-a luat si pe el, dar si pe ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, conform Q Magazine.

Premierul Ungureanu a parasit furtunos sedinta coalitiei, acuzand presiuni pentru bani - surse

Disputa a fost una pe prioritatile financiare ale Guvernului.

"Este o discutie tehnica ce tine de Ministerul Finantelor Publice. Probabil va continua in sedinta viitoare a Coalitiei. Concilierea necesitatilor de finantare impune o ordine rationala de prioritati.

Una dintre prioritatile importante o reprezinta finantarea in 2012 a locurilor vacante in sistemul judiciar si extinderea schemelor de personal in 2013 pentru punerea in aplicare a codurilor de procedura civila, penal si de procedura penala", a afirmat ministrul Justitiei.

A plecat Ungureanu?

Premierul Ungureanu a iesit suparat din sedinta Coalitiei si a cerut ministrilor Justitiei si Finantelor, aflati la discutii, sa paraseasca si ei sala impreuna cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus ca vor veni la vot in Parlament doar daca Guvernul decide anumite alocari bugetare.

"Premierul aproape ca a trantit usa salii in care avea loc, luni, sedinta Coalitiei si a spus ca nu raspunde la presiuni. Nu mai discut in contextul acesta. Faceti presiuni prea mari, a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti si ei la discutii", au relatat surse politice citate de Mediafax.

Acestea sustin ca premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca seful Guvernului sa dispuna alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale.

PDL neaga

Liderii Partidului Democrat-Liberal au respins informatiile aparute, pe surse, in presa, conforma carora s-ar fi certat cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, iar acesta ar fi plecat de la sedinta Coalitiei.

"Nu, am plecat cu totii cand s-a terminat sedinta, in jur de ora 11.00. Deci nu exista...Cred ca asta e pe surse de la PSD", a declarat vicepresedintele Elena Udrea dupa sedinta BPN al PDL.

Liderii PDL neaga tensiunile cu Ungureanu: Falsuri

Secretarul general al PDL a fost si mai dur si a spus ca asemenea informatii sunt "falsuri obisnuite".

"Intotdeauna membrii Coalitiei au lucrat in perfecta armonie cu premierul. Astea sunt falsuri obisnuite in presa romaneasca. Va asigur ca nu exista si nu au fost tensiuni intre membrii Coalitiei si premierul Ungureanu", a afirmat Oltean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Predoiu confirmare iesire Ungureanu, #Ungureanu iesire sedinta coalitiei , #premier