Ungureanu, despre solutia pentru UMF Tg Mures si raportul Coalitie-Guvern

Marti, 13 Martie 2012, ora 10:48
4645 citiri
Ungureanu, despre solutia pentru UMF Tg Mures si raportul Coalitie-Guvern
Foto: TVR Info

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat marti, la inceputul sedintei de guvern, ca solutia problemei UMF Targu Mures este una tehnica, si ea va tine cont de cateva principii fundamentale, dar si de faptul ca Guvernul este unul politic, condus de un premier independent.

"In momentul in care partidele ajung la un punct de vedere comun pe chestiunea rezolvarii situatiei de la UMF Targu Mures, Guvernul reactioneaza in functie de punctul de vedere comun al Coalitiei. La acesta s-a ajuns ieri, luni, la sedinta la care am participat dimineata. Punctul de vedere comun este insusit de Guvern, pentru ca e un guvern politic condus de un premier independent.

De aici incolo se ajunge la solutia tehnica posibila. S-a ajuns la o solutie tehnica posibila, care, in opinia noastra, trebuie sa respecte legea invatamantului, princicpiile autonomiei universitare, multiculturalitatea", a declarat premierul, adaugand ca spera ca solutia ce va fi adoptata marti de Guvern "sa inchida definitiv chestiunea".

Ungureanu a tinut sa precizeze ca grija sa personala este, in primul rand, ca studentii, care sunt beneficiarii directi ai procesului de invatamant, sa nu aiba nimic de reprosat felului in care urmeaza sa fie rezolvata situatia de la UMF Tg Mures.

"Ei reprezinta motivul pentru care exista universitati in orice tara civilizata din lume. Grija acestui cabinet este ca diplomele sa fie recunoscute legal, in asa fel incat cariera lor sa isi poata urma cursul netulburata", a mai spus premierul, dezvaluind ca in timpul discutiilor purtate pe aceasta tema luni seara, pana tarziu, l-a sunat si pe liderul studentilor din Targu Mures, pentru a-l pune la curent.

"Formula pe care o vom gasi va fi audiata in prima lectura, urmand sa fie pusa pe Internet in dezbatere publica", a confirmat premierul informatia aparuta pe surse inca de luni seara.

Forma finala a Hotararii de Guvern care va intra in dezbatere publica va fi decisa in sedinta de guvern si anuntata la finalul acesteia.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, marti, ca parlamentarii uniunii asteapta cu interes sa vada solutia gasita de guvern, o parte dintre ei fiind prezenti in salile de plen, la Camera si Senat, o parte nu, mai exact "cei care nu au fost destul de convinsi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ungureanu UMF Targu Mures, #Hotarare Guvern UMF Mures, #Ungureanu coalitie premier indepedent , #premier