Ungureanu la bilantul Politiei: Voi sunteti cei care dau sens expresiei de ordine

Autor: Ana Ilie
Joi, 23 Februarie 2012, ora 16:55
1407 citiri
Ungureanu la bilantul Politiei: Voi sunteti cei care dau sens expresiei de ordine

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, prezent la bilantul anual al Inspectoratului General al Politiei Romane, a tinut sa sublinieze ca se va implica personal in activitatea de reformare a politiei, "atata vreme cat inteleg caror disfunctionalitati se adreseaza" schimbarile, si a cerut pastrarea unui moment de reculegere in memoria politistilor cazuti la datorie.

"Cei care sunt raniti sau isi pierd viata in misiune, cei care isi fac cu enorm devotament misiunea... simplul fapt ca un politist cade la datorie ar trebui sa ne ingrijoreze si m-as fi asteptat sa existe initiativa pastrarii unui moment de reculegere pentru acesti oameni care si pe dumneavoastra va ajuta azi, post-factum, pentru ca arata ce inseamna Politia Romana", l-a dojenit Ungureanu pe ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

De cealalta parte sunt politistii "dusi la DNA", politistii despre care presa scrie ca au legaturi cu diverse retele infractionale. "Eu cred ca este momentul ca acest lucru sa se incheie definitiv, politistul trebuie sa-si redobandeasca rolul in slujba cetateanului, fiind exclusiv preocupat de siguranta", a afirmat Ungureanu.

In opinia premierului, politistii sunt cei "care dau sens expresiei de ordine". Ungureanu i-a indemnat pe politisti sa realizeze echilibrul necesar pentru asigurarea ordinii in societatea romaneasca si le-a spus ca puterea de a schimba fata politiei romanesti este la ei.

"Se spune ca doar un sistem functional, echilibrat, genereaza acea ordine pe care o dorim la nivelul societatii. Asta insemana ca trebuie sa fiti dinamici, adaptativi, capabili sa realizati echilibrul care sa genereze ordinea in societatea romaneasca. Eficienta politiei vine si din acceptarea de catre comunitate a activitatii sale, si a sprijinului pe care aceasta comunitate il ofera; acceptarea vine din incredere iar incredera se construieste foarte greu", a precizat Ungureanu. "Puterea de a schimba fata politiei romane este in dumneavoastra", a subliniat premierul.

Tot in linia schimbarii, Ungureanu s-a adresat politistilor pe tema reformei. "Eu sunt constient de importanta reformei, am trecut prin institutii care s-au modernizat, cu sacrificii, dar nu pot sa nu spun ca ori de cate ori vine vorba de reforma in activitatea politiei romane, incep sa cred ca ea nu a fost niciodata inceputa, ca fiecare nou conducator, nou sef de departament, are o viziune proprie asupra intelesului acestui termen si evita sa se refere la disfunctionalitati si problemele reale ale sistemului".

"Puteti fi convinsi ca personal ma voi implica in selectia cadrelor, promovarea lor...atat timp cat voi intelege caror disfunctinalitati se adreseaza. Reforma nu inseamna doar concedieri, ci mai ales definirea corecta, profesionalizare, stabilirea de standarde", a intarit premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Razvan Ungureanu, #Ungureanu politie, #Ungureanu IGPR, #Ungureanu reforma politie , #premier