Ungureanu: Primul ministru nu are obrazul atat de gros pentru a-i certa pe oameni

Marti, 13 Martie 2012, ora 21:33
8491 citiri
Ungureanu: Primul ministru nu are obrazul atat de gros pentru a-i certa pe oameni
Foto: Antena 3

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a discutat, marti seara, in direct la postul Antena 3, despre cele mai fierbinti subiecte din viata politica si sociala a Romaniei, cum ar fi marirea salariilor bugetarilor, Legea Sanatatii si relatia cu Opozitia, reusind sa clarifice si aspecte legate de raportarea sa la Elena Udrea si Victor Ponta.

Ungureanu a negat ca i-ar fi facut lenesi pe oameni cu ocazia deszapezirilor, asa cum au interpretat jurnalistii.

"Eu nu i-am facut pe oameni lenesi, nu-mi sta in fire sa fac asa ceva. Trebuie sa intelegeti o revolta pe care am avut-o, am vazut cetateni care erau dezinteresati de curatarea propriului loc.

Ungureanu: Toti sefii de structuri centrale sunt in evaluare

Nu putem cautiona indiferenta fata de spatiul civic, lipsa de interes fata de o valoare minima a comunitatilor, adica ajutorarea aproapelui.

Ceea ce mi s-a parut important a fost ca am putut sa vad ce se putea face in teren la nivelul autoritatilor locale si centrale", a spus Ungureanu.

Ungureanu, la critica Elenei Udrea: Chiar nu e o chestiune importanta

"E neplacut daca pornesti de la o proiectie gresita. Ce am spus are valoare daca te gandesti la cei care nu se puteau ajuta singuri. Cei care se aflau intr-o situatie dificila au fost primii spre care actiunile noastre s-au indreptat.

Primul ministru nu are obrazul atat de gros pentru a-i certa pe oameni", a completat Ungureanu, afirmand ca el e un om care a muncit intreaga viata.

Ungureanu explica de ce cresc salariile si nu scade CAS

"Va indemn sa intelegeti cuvintele intr-un mod foarte simplu - sunt un om care a muncit toata viata, am muncit de 12 ani si sambetele si duminicile (...) Si valorile cele mai importante ale unui roman se masoara in modul in care fiecare isi face treaba. Spun aceasta ca sa se inteleaga ca e modul de a privi si spre cei care nu au si nu pot. Cei care nu au si nu pot nu intra in etica mea", a mai spus seful Guvernului.

De ce ii pare rau lui Ungureanu

"Poate sa-mi para rau de ceva, e o chestiune la care ma gandesc in fiecare zi - imi pare rau pentru toti cei care merita si care asteapta si pentru care nu tot ce poate face un Guvern le poate face viata mai buna (...) imi pare foarte rau de cei care si-au pierdut viata, bolnavi fiind, in mijlocul zapezilor. Un singur roman daca se simte rau, pentru mine e o tragedie", a mai afirmat Ungureanu.

Ungureanu vrea o Lege a Sanatatii cu valoare terapeutica

De ce nu-l demite pe seful CNAS

MRU a raspuns si intrebarii referitoare la demiterea sefului CNAS, Lucian Duta, pentru criza morfinei.

"In primul rand, in ce priveste sedinta extraordinara de Guvern - motivul l-ati expus - nu trebuia asteptat sa se produca o tragedie. Al doilea lucru, masuri luate imediat si-au dovedit valoarea imediat.

Acum, o chestiune de principiu, vad multe referiri la nume proprii. Eu pornesc de la cateva chestiuni de ordin etic si legal, in primul rand. Trebuie sa ai toate elementele intrunite pentru ca, in mod legal, sa poti destitui pe cineva. Partea etica tine de cum vad eu munca. (...)

Ungureanu dezvaluie ca a vorbit marti la telefon cu Ponta

In momentul in care am venit la guvernare, am fixat un termen T zero pentru ca toti sa poata performa. Daca nimeni nu se incadreaza in aceste termene, eu purced la actiunea administrativa necesara. E o diferenta foarte mare in a judeca administratia stand la peluza si a o face din interior (...) Nu deciziile luate sub presiune mediatica sunt intotdeauna bune.

In ce priveste sistemul de sanatate, e prima oara cand o spun, unul din obiectivele mele e Legea Sanatatii (..) Cu o lege structurala a sanatatii, asemenea cazuri, teoretic, n-ar trebui sa se mai intample", a raspuns premierul.

Solutia e structurala

Premierul a explicat ca avem nevoie de o noua Lege a Sanatatii, pentru a nu se repeta crizele din sanatate.

"Stiind ca stau de vorba si cu un manager, intelegeti care e ratiunea. In urma unei crize vine un control. Ai doua optiuni - peticesti sau inlocuiesti. Eu nu peticesc, sistemul si-ar fi pastrat toate viciile. E motivul pentru care ma aplic cu precadere asupra rezolvarii situatiei de sanatate.

Ungureanu vrea sa se vada cu reprezentantii protestatarilor

Cred in valoarea terapeutica a unei legi structurale (...) cum se poate usura suferinta cuiva aflat intr-o situatie critica, prin decapitarea unui manager? Nu cred. Printr-o operatiune de urgenta, poi prin inlocuirea unui sistem. In spatele acestor situatii se ascunde un complex de masuri administrative pe care le-am luat, efectele sper sa se vada cat de curand. Chiar la Antena 3 ati remarcat ca am cerut un nomenclator (...) simplu, banal, al medicamentelor generice care pot fi utilizate. Ce urmeaza e o incercare de reconstructie a sistemului", a mai spus Ungureanu.

Ungureanu i-a dat lectii de limba romana lui Gadea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ungureanu salarii, #Ungureanu Antena 3, #Ungureanu direct, #Ungureanu declaratii , #premier