M.R. Ungureanu a demisionat de la sefia SIE UPDATE: Iohannis se grabeste

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 13:58
23470 citiri
M.R. Ungureanu a demisionat de la sefia SIE UPDATE: Iohannis se grabeste
Foto: Digi 24 TV

Mihai Razvan Ungureanu si-a depus, luni, la Administratia Prezidentiala demisia din functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SIE).

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi. Aceasta a precizat ca interimatul va fi asigurat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE.

Purtatorul de cuvant de la Cotroceni a mai declarat ca presedintele Klaus Iohannis a acceptat deja demisia lui Mihai Razvan Ungureanu, dar a refuzat sa spuna daca cei doi inalti demnitari au avut o discutie pe acest subiect.

"Nu pot sa confirm, nu pot sa fac declaratii suplimentare", a punctat purtatorul de cuvant.

UPDATE 16:40 La nici 3 ore de la anuntarea vestii, Iohannis a transmis presedintelui Senatului si celui al Camerei Deputatilor sa ia act de demisia lui MRU si sa declare vacanta functia de sef al SIE, informeaza Administratia Prezidentiala.

Dupa indeplinirea procedurilor legale pentru vacantarea functiei, Parlamentul, prin Comisia de Control SIE, poate declansa procedurile de numire a unui nou director, dupa avansarea propunerii de la Palatul Cotroceni.

MRU a plecat din motive medicale

Pana acum nu exista informatii certe cu privire la cauzele care au determinat aceasta demisie neasteptata, dar se vehiculeaza ca MRU ar fi interesat de o candidatura la parlamentarele din decembrie.

Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a negat ca acesta se va afla pe lista liberalilor.

"Nu a existat si nu exista o astfel de discutie (...) Nu se pune problema unei candidaturi in PNL, nu din cauza aceasta si-a dat demisia (...) Ma indoiesc ca Mihai Razvan Ungureanu va fi pe listele altui partid", a declarat la Digi24 co-presedintele PNL, spunand ca se bazeaza pe "bunul simt".

De altfel, Alina Gorghiu a sustinut ca "nu i se pare normal ca un fost sef de servicii sa faca trecerea in politica".

In ciuda acestei opinii generale, Teodor Melescanu, predecesorul lui Mihai Razvan Ungureanu, a demisionat de la sefia SIE cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale din 2014, pentru a se inscrie in cursa electorala.

Vezi cine e Silviu Predoiu, directorul interimar al SIE, si cum a comentat Liviu Dragnea aceasta demisie neasteptata.

In schimb, deputatul Mihaita Calimente (ALDE), presedintele comisiei parlamentare de control al SIE, a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu ar fi demisionat "din motive strict medicale", fiind la pat.

In luna aprilie presedintele Iohannis a mediat un conflict aparut intre DNA si SIE, iar in iunie presa a relatat pe surse despre tensiunile care ar fi existat intre presedinte si directorul SIE, din cauza romanului rapit in Burkina Faso, dar SIE a dezmintit categoric informatiile.

Fost membru al PNL, Mihai Razvan Ungureanu a detinut pentru prima oara functia de director al SIE in 2007, cand a fost numit de fostul presedinte Traian Basescu.

Al doilea mandat al sau a inceput in iunie 2015, la numirea actualului sef al statului. Intre cele doua perioade, MRU a fost premier, din februarie pana in aprilie 2012.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Ungureanu demisionat SIE , #SIE