MRU, nominalizat la sefia SIE PNL e incantat: "Sunt convins ca vor veni voturi si din partea PSD"

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 13:14
2948 citiri
MRU, nominalizat la sefia SIE PNL e incantat: "Sunt convins ca vor veni voturi si din partea PSD"
Foto: B1 TV

Liberalii se arata multumiti de faptul ca presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe senatorul liberal Mihai Razvan Ungureanu la functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SIE).

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat ca "este o nominalizare foarte, foarte buna".

"Este un om care are multa experienta, a mai condus SIE. Cred ca nu numai grupul nostru, PNL, il va vota, cred ca va trece prin Parlament", a spus Vasile Blaga, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Co-presedintele PNL a refuzat sa comenteze pozitia colegilor de la PSD, care au anuntat ca nu vor vota in Parlament aceasta propunere.

"Este pozitia pe care nu o comentez a PNL, dar sa nu uite ca intotdeauna sefii serviciilor au fost de la Opozitie. A fost foarte uzual", a punctat acesta.

Intrebat daca liberalii au fost consultati de Klaus Iohannis in legatura cu nominalizarea lui MRU, Vasile Blaga a raspuns: "Este dreptul constitutional al presedintelui sa faca o astfel de propunere".

"Sunt convins ca vor veni voturi si din partea PSD, sunt oameni lucizi acolo, ati vazut si ieri la Strategia Nationala", a afirmat Blaga.

De asemenea, intrebat daca a discutat zilele acestea cu premierul interimar Gabriel Oprea, Vasile Blaga a raspuns: "O sa discutam cu domnul Oprea", mentionand ca nu a avut timp marti, cand au fost sarbatoriti 5 colegi de partid. "Eu cand le am, le recunosc", a subliniat Blaga, referindu-se la discutiile cu alti lideri politici.

De asemenea, deputatul PNL Mihaita Calimente, presedintele Comisiei comune de control al SIE, s-a aratat fericit cu desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, exprimandu-si convingerea ca va trece de votul Parlamentului.

"Nu numai ca sunt de acord, ci si salut aceasta numire. In calitate de presedinte si membru al comisiei, am lucrat cu dansul cand era director al SIE. A fost o colaborare foarte buna, domnul Ungureanu a dovedit reale calitati pentru a conduce serviciul, rezultatele obtinute de Romania au fost notabile", a declarat Mihaita Calimente la B1 TV.

Intrebat daca presedintele a purtat discutii cu liderii partidelor inainte de a anunta aceasta nominalizare, deputatul liberal a raspuns: "Nu stiu sa va spun, l-am auzit pe domnul Blaga care a afirmat ca nu au avut loc astfel de discutii".

"Eu cred ca propunerea va trece prin Parlament", a punctat acesta.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca il propune pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al SIE, vacanta inca din luna septembrie a anului trecut, dupa demisia lui Teodor Melescanu.

Mihai Razvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis la sefia SIE

Mihai Razvan Ungureanu, prima reactie dupa ce a fost nominalizat la sefie SIE

In prezent, SIE este condus interimar de directorul adjunct, Silviu Predoiu.

PSD nu-l vrea pe MRU la SIE: Iohannis nu l-a consultat pe Ponta. "Pofta de putere e mare"

Liderii PSD au anuntat ca nu vor vota in Parlament propunerea presedintelui, sustinand ca este ilegala, pentru ca nu s-a discutat in CSAT, lucru confirmat de premierul Victor Ponta socrului sau, senatorul Ilie Sarbu.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Blaga Ungureanu Iohannis SIE, #liberali Ungureanu nominalizat SIE , #SIE
Comentarii