Ziare.com

Deutsche Welle: Miscarea lui Ungureanu

de
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 20:10

   

Deutsche Welle: Miscarea lui Ungureanu
Notiunea de "miscare" cu sensul ei social-politic are o istorie bogata pe care politicienii romani de astazi par sa o ignore cu totul.

Se vorbeste prea mult despre o viitoare miscare pentru ca termenul acesta sa nu pretinda o definitie mai exacta. Initial s-a vorbit despre Miscarea pentru Romania, apoi despre Miscarea pentru Romania Unita si in fine, pe scurt ca pentru initiati, despre Miscarea lui Ungureanu. Mircea Geoana s-a afiliat el insusi unei miscari, iar Noua Republica este ea insasi o miscare, chiar daca una "cu radacini", scrie Deutsche Welle.

Ce este asadar o "miscare" in sens politic?

Intr-o scurta analiza dedicata ideii de "miscare", formulata in 2005, Giorgio Agamben noteaza pe scurt cateva date istorice. Una din primele aparitii ale acestui termen cu sens social-politic dateaza din perioada Revolutiei franceze din iulie 1830, cind militantii revolutionari se considerau pe sine ca facand parte din "miscare", in timp ce adversarii lor faceau parte din "ordinea" instituita.

Citeste mai mult despre Miscarea lui Ungureanu pe Deutsche Welle.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2227 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deja a inceput gargariseala PRO-Razvanel ...

Doar ne-a atentzionat ex-PM Boszgoristeanu ca nu si-a spus ultimul cuvant: acuma vorbeste deja "nemtzeste" ;-)

N'apai dava Dgydowel Boszgoristeanu a reprezantat o MISCARE, atunci si Gasca Anei Paucker tot acelasi fel de "miscare" a fost, doar ca pe sens -invers, de la Rasarit spre Apus.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor