Seitan: Legea pensiilor unitare se va aplica din 2011

Luni, 10 Mai 2010, ora 19:51
4796 citiri
Seitan: Legea pensiilor unitare se va aplica din 2011

Ministrul Muncii Mihai Seitan a explicat luni, in plenul Senatului, ca Legea pensiilor unitare trimisa in Parlament va fi cea care se va aplica din 2011, in timp ce reducerile de 15% vor fi luate "temporar" printr-o modalitate ce va fi stabilita miercuri de Guvern.

"Ambele sisteme, sistemul unitar de pensii si ceea ce a spus domnul Vladescu se refera la acelasi lucru: ca aceasta Lege va fi noua Lege a pensiilor incepand de anul viitor", a explicat Seitan.

"In ceea ce priveste reducerile anuntate deocamdata in forma unor intelegeri care urmeaza sa fie stipulate intr-un act normativ ce urmeaza sa fie avansat Parlamentului, dar inca n-a fost stabilit in ce masura si ce anume va contine, urmeaza dupa sedinta de Guvern de miercuri sa avem o imagine in sensul vehiculului, sa putem sa avem o interventie temporara asupra unor cheltuieli ale bugetului de stat, ale bugetului consolidat, ma refer si la bugetul pentru pensii, si la bugetul pentru somaj, si la bugetul pentru asistenta sociala, deci o serie intreaga de elemente care in momentul de fata, raportat la posiblitatea acestui stat de a face fata unor astfel de cheltuieli, sunt mult prea mari", a mai afirmat ministrul.

Seitan a spus ca legea va fi pusa in aplicare incepand cu 2011, dupa o perioada de implementare de 6 luni, si daca statul se va incadra in deficitul cerut de FMI.

"Legea aceasta a pensiilor stabileste noua modalitatea de actiune asupra sistemului de pensii publice incepand de anul viitor, presupunand ca vom reusi sa o punem in practica dupa votul din Parlament, cu perioada de implementare de cel putin sase luni si, doi, sa luam masurile strict necesare pentru a putea sa ne incadram anul acesta in deficit si a putea sa-l acoperim asa cum avem resursele actuale", a conchis Seitan.

Replica ministrului a venit la comentariile avute la inceputul sedintei de catre parlamentari.

Senatorul PSD Miron Mitrea a ridicat problema, la debutul dezbaterilor, despre ce Lege urmeaza sa se discute, in conditiile in care in ultimele zile s-a vorbit despre reducerea cu 15% a pensiilor. "Ce lege votam in continuare? Un text care deja e amputat cu 15%?", a intrebat el.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#legea pensiilor unitare aplicare 2011, #reduceri pensii 2010 Seitan , #legea pensiilor