Mihai Seitan si Doina Parcalabu s-au intalnit cu pensionarii (Video)

Vineri, 26 Martie 2010, ora 12:01
1632 citiri
Mihai Seitan si Doina Parcalabu s-au intalnit cu pensionarii (Video)

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si presedintele Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu, s-au intalnit la ora 11.30, la Palatul Victoria cu reprezentantii pensionarilor, informeaza Guvernul.

Mii de pensionari picheteaza, vineri dimineata, Guvernul si prefecturile din mai multe judete, pentru a protesta fata de Legea unitara a pensiilor.

Pensionarii cer scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici decat salariul mediu pe economie. Ei solicita Guvernului includerea in Codul Fiscal a unei noi prevederi care sa permita impozitarea progresiva numai a partii din pensie care depaseste salariul mediu brut pe economie, precum si adoptarea unor "masuri ferme pentru protejarea puterii de cumparare a pensiilor de asigurari sociale", potrivit Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR).

Reprezentantii pensionarilor mai cer cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut si ca eventuala introducere a sistemului de coplata pentru sistemele medicale sa nu afecteze persoanele care au iesit din campul muncii.

Pensionarii mai solicita asigurarea de urgenta a unor locuinte pentru familiile din aceasta categorie sociala care locuiesc in case nationalizate ce urmeaza sa fie retrocedate.

"Noi facem parte din randul celor care nu poate reactiona asa cum o pot face altii, CFR-istii de pilda. Intelegem ca sunt greutati economice in aceasta perioada, insa trebuie sa fim si noi intelesi", a declarat purtatorul de cuvant al FNSPR, Viorel Copil, prezent la protestul organizat in Piata Victoriei din Capitala.

Protestul pensionarilor este programat intre orele 10.00 si 12.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Seitan intalnire pensionari, #proteste pensionari, #Mihai Seitan, #Doina Parcalabu, #crestere punct pensie , #ministrul Muncii