Seitan: Argumentele motiunii sunt nefondate, lipsite de documentare

Luni, 22 Martie 2010, ora 20:24
791 citiri
Seitan: Argumentele motiunii sunt nefondate, lipsite de documentare
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, in plenul in care se dezbate motiunea care il vizeaza, ca in mandatul sau a pus in practica principiile din programul de guvernare adoptat de Parlament in decembrie 2009, dar ca eliminarea privilegiilor si a favoritismelor deranjeaza.

"Prioritatile Guvernului sunt fundamentate pe baza prevederilor Constitutiei, respecta promisiunile facute romanilor si tin in egala masura cont de acordurile internationale semnate de Romania cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Pe parcursul acestui mandat de trei luni am promovat fara privilegii sau discriminari acele politici publice care elimina inechitatile din sistemul de salarizare a personalului bugetar, din sistemul public de pensii si din sistemul asistentei sociale. Am pus in practica acele principii si angajamente asumate prin programul de guvernare, adoptat chiar de dumneavoastra in decembrie 2009", a subliniat ministrul Muncii luni in plen, ca raspuns la motiunea depusa de PSD-PC si intitulata "Seitan, un tsunami PD-L care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor" .

"Eliminarea privilegiilor si a favoritismelor prin crearea unor sisteme bazate pe echitate deranjaza, acest lucru este reflectat cat se poate de clar tocmai prin depunerea acestei motiuni de catre grupul parlamentar al PSD-PC din Camera Deputatilor. Iata de ce voi aduce argumentele necesare pentru a demonstra ca afirmatiile cuprinse in prezenta motiune sunt atacuri politicianiste total nefondate", a spus Seitan.

Ministrul a combatut acuzatiile aduse de parlamentarii social-democrati in textul motiunii simple, aratand ca primul lucru care i se imputa, modul de aplicare a legii salarizarii unitare, este si responsabilitatea celor care sustin acum motiunea in Parlament.

"Proiectul legii a fost elaborat in perioada cand ministerul Muncii era coordonat de PSD, la acel moment reprezentantii PSD au fost de acord ca neregulile din sistemul public de salarizare trebuie eliminate iar acum se intorc impotriva propriei legi", a spus ministrul.

Seitan a subliniat ca toate institutiile satului au actionat in vederea implementarii corecte a noii legi de salarizare, care stabileste mentinerea venitului salarial format din salariu de baza si sporuri permanente obtinute legal.

Ministrul a subliniat, in ce priveste pensiile, un al doilea subiect criticat de PSD in motiune, ca din calculele efectuate la nivelul Ministerului stabilirea punctului de pensie la 45% ar conduce la cresterea vertiginoasa a deficitului bugetar de la 1,6% din PIB in 2011 la circa 6% in 2025 si 12% in 2045.

"Situatia este imposibil de sustinut financiar pentru orice tara din Europa" , a spus Mihai Seitan.

In concluzie, Seitan a aratat ca numai in 2010 mentinerea punctului de pensie la 45% din salariul mediu ar avea "efecte adverse devastatoare", deficitul marindu-se de la 7 miliarde la 12 miliarde de lei.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Mihai Seitan, #Mihai Seitan motiune PSD, #Seitan tsunami PDL , #ministrul Muncii