Seitan o contrazice pe Udrea: Si cu banii lui Patriciu, tot taiam din pensii

Joi, 27 Mai 2010, ora 23:04
2367 citiri
Seitan o contrazice pe Udrea: Si cu banii lui Patriciu, tot taiam din pensii
foto: B1TV

Mihai Seitan, ministrul Muncii, sustine ca cei 600 de milioane de dolari datorati la bugetul de stat de Petromidia, companie vanduta de omul de afaceri Dinu Patriciu, nu ar fi ajuns decat pe jumatate pentru a evita taierea pensiilor.

Intrebat de moderatorul Radu Moraru daca datoria de 600 de milioane de dolari pusa de Guvern in contul lui Dinu Patriciu ar fi anulat masura de reducere cu 15% a pensiilor, ministrul Seitan a explicat, la B1TV, ca si cu acesti bani pensiile ar fi fost taiate, ce-i drept, "poate intr-o masura mai mica".

Ministrul Muncii a contrazis-o astfel pe Elena Udrea, care afirma, miercuri seara, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca banii datorati de Dinu Patriciu ar fi fost suficienti pentru anularea reducerii si pastrarea pensiilor la nivelul de acum.

Udrea: Daca Patriciu si-ar plati datoria catre stat, n-am mai taia pensiile

"Cei 600 de milioane sunt in dolari. Necesarul ca sa acoperim cheltuielile cu pensiile, la momentul de acum, al pensiilor netaiate, in afara celor 1,7 miliarde de euro pe care deja bugetul de stat i-a acordat pensiilor pentru anul asta, ne mai trebuie, ca sa pastram pensiile, inca vreo 800 de milioane de euro, ca sa acoperim anul acesta, la nivelul pensiilor de acum. Deci, ca sa inghetam pensiile, anul acesta, ne-ar trebui cel putin 2,5 miliarde de euro si pensiile ar ramane asa cum sunt: nu le-am mari, nu le-am micsora", a declarat Seitan.

Ministrul Muncii sustine ca datoria lui Dinu Patriciu ar fi reprezentat "cam jumatate din bani", din suma de care mai avea nevoie ministerul pentru a pastra pensiile la nivelul actual, precizand totusi ca "puteam sa facem o reducere mai mica", daca acesti bani ar fi intrat in bugetul statului.

Seitan: Efectele grevei generale se vor resimti si anul viitor

Declaratiile lui Seitan vin la numai o zi dupa ce colega sa de partid si Cabinet, Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii, afirma la acelasi post de televiziune, B1TV, ca "daca Dinu Patriciu si-ar plati datoria catre statul roman, de 600 de milioane de euro, n-ar mai trebui sa taiem pensiile".

Subiectul datoriei la bugetul de stat a Petromidiei, ramasa in continuare neplatita, dupa ce Dinu Patriciu a vandut compania, a fost abordat si de premierul Emil Boc, in timpul campaniei electorale de anul trecut, cand acesta spunea ca omul de afaceri are tot interesul ca alegerile sa fie castigate de PSD sau PNL, pentru a obtine o amanare a scadentei.

Elena Udrea: Ma rog la Dumnezeu sa nu ajungem ca Grecia

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#seitan datorie patriciu, #datorie dinu patriciu petromidia, #seitan reducere pensii , #ministrul Muncii