Seitan: Salariile ar putea scadea cu pana la 70% in 2011

Luni, 31 Mai 2010, ora 12:00
9726 citiri
Seitan: Salariile ar putea scadea cu pana la 70% in 2011

Mihai Seitan, ministrul Muncii, a anuntat, luni, ca daca masurile impuse acum de Guvern esueaza, va fi necesara o noua reducere a salariilor bugetarilor, cu pana la 70%!

"Incercam ca din 2011 sa revenim cu nivelul salariilor la cel de dinaintea taierilor, dar cu un numar ajustat de personal bugetar. Revenirea la vechile salarii este posibila doar daca pana la sfarsitul anului se va reusi reducerea numarului de angajati in toate structurile bugetare, astfel incat reducerile de personal sa fie echivalente cu reducerea salariala", a spus Seitan.

Intrebat daca este posibila o scadere a salariilor in viitor si cu 50%, ministrul a spus ca se poate ajunge chiar la 70% daca daca Guvernul nu ar lua aceste masuri.

"Nu am facut nicio analiza de acest gen. Este posibil sa scada si cu 70% daca nu luam aceste masuri. Nu am spus ca vor scadea daca luam masurile astea", a adaugat Seitan.

Cine va opera aceste noi reduceri necesare este greu de spus, deoarece reprezentanti la varf ai Guvernului au anuntat ca Executivul condus de Boc isi va da demisia in cazul in care masurile luate in memorandumul cu FMI nu vor avea efectul scontat.

De altfel, si ministrul Muncii a precizat luni acelasi lucru: "daca nu vor avea rezultate (masurile, n.red.), pleaca Guvernul".

Declaratia lui Seitan vine la numai o zi dupa ce premierul Emil Boc a declarat ca actualele masuri de austeritate vor fi valabile numai pana la 31 decembrie 2010.

Ministrul Seitan nu a putut fi contactat, el intrand intr-o sedinta de minister la scurt timp dupa declaratii.

Contactata de Ziare.com, Ioana Muntean, purtatoarea de cuvant a Guvernului, a refuzat sa faca precizari privind posibila reducere cu pana 70% a salariilor bugetarilor in 2011, sustinand doar ca declaratia ministrului Muncii, Mihai Seitan, a fost gresit interpretata de catre presa.

"Ministrul Muncii s-a referit la ce s-ar fi putut intampla in cazul in care nu se luau masurile actuale. A fost vorba de o situatie ipotetica", a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Seitan: Efectele grevei generale se vor resimti si anul viitor

Surse guvernamentale au declarat, pentru Ziare.com, ca scenariul unor noi reduceri nu este posibil, singura alternativa in cazul esuarii masurilor de austeritate asumate de Guvern fiind demisia.

"Nu cred ca a putut sa zica asa ceva, mi-e greu sa cred, mi se pare halucinant. Daca (masurile, n.red.) esueaza plecam, plecam cu totii. A zis-o si Udrea in repetate randuri, a zis-o si presedintele in repetate randuri, e o chestiune de responsabilitate normala", au declarat, pentru Ziare.com, sursele guvernamentale.

Seitan: Venitul minim nu se reduce, dar nu se acorda celor care nu au dreptul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Mihai Seitan, #Seitan reduceri cheltuieli, #Seitan cheltuieli bugetare , #stiri Mihai Seitan