Filosoful Mihai Sora a fost operat si se afla la terapie intensiva UPDATE

Joi, 28 Iunie 2018, ora 21:27
15006 citiri
Filosoful Mihai Sora a fost operat si se afla la terapie intensiva UPDATE
Foto: Facebook/Mihai Sora

Filosoful Mihai Sora a fost supus unei interventii chirugicale in aceasta dupa-amiaza si este internat in spital.

Anuntul a fost facut pe Facebook de jurnalistul AFP Ionut Iordachescu, dupa ce a primit un mesaj de la sotia scriitorului cu permisiunea de a-l transmite mai departe.

"Doctorii au facut un adevarat miracol si le suntem profund recunoscatori. Acum l-au dezintubat. Asteptam sa se trezeasca. In momentul de fata este inca la terapie intensiva", a transmis Luiza Palanciuc Sora.

UPDATE: Medicul Silviu Negoita, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, a explicat pentru News.ro ca Mihai Sora a fost operat din cauza unor probleme la colecist si ca la aceasta ora este detubat si constient.

Mihai Sora, in varsta de 101 ani, "a fost adus de sotie in cursul zilei de ieri (n.r. miercuri) . A fost operat in urma unor probleme la colecist. Acum este detubat, constient", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, doctorul Silviu Negoita.

Mihai Sora, in presa franceza

In presa franceza a aparut joi un articol despre Mihai Sora, devenit in cateva luni "portavocea mobilizarii societatii civile" impotriva "abaterilor" guvernarii din Romania. In timp ce manifestantii scandeaza numele lui Sora la Bucuresti, neinitiatii sunt surprinsi sa descopere un scriitor de 101 ani care ia atitudine.

Filosoful centenar era pana acum cunoscut pentru eseurile sale precum "Despre dialogul interior. Fragment dintr-o Antropologie Metafizica/ Du dialogue interieur, fragment d'une anthropologie metaphysique" (aparut in Franta la editura Gallimard, 1947).

Contul sau de Facebook a adunat 100.000 de urmaritori care citesc mesajele politice pline de umor. Mihai Sora crede ca de acum locul sau este in strada, alaturi de compatrioti.

"Sunt un cetatean constient de drepturile sale si mai ales de indatoririle sale (...) ", explica pentru AFP filosoful. "Ceea ce ma nelinisteste cel mai mult este destinul pe termen lung al acestei tari", adauga el, deplangand "abaterile", atat ale dreptei, cat si ale stangii" puterii politice in aceasta fosta tara comunista marcata de instabilitate si scandaluri care i-au afectat pe liderii sai de la instaurarea democratiei, la sfarsitul anului 1989.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Mihai Sora spital , #filosof
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Doamne ajuta sa-l mai vedem la demonstratii .