Criza se face resimtita si la Primaria Resita

   

Criza mondiala incepe sa se resimta si la nivelul Primariei Resita, cel putin sub doua aspecte, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul municipiului, Mihai Stepanescu.

'Este vorba de numarul foarte mic de investitori si de dobanzile foarte mari, la creditele contractate de primarie', spune primul edil al urbei. Pentru a evita resimtirea efectelor crizei, primarul municipiului Resita, Mihai Stepanescu, a avut in ultima perioada o serie de contacte cu diferiti agenti interesati sa dezvolte baze de productie in aceasta urbe, mai ales ca, la nivelul Resitei, se prevede, in acest an, o crestere a numarului de someri.

Din aceste motive, primaria va intocmi un program transparent de vanzare a terenurilor, insa, strict pentru dezvoltarea de baze de productie, care sa genereze noi locuri de munca, impozite pe terenuri, pe cladiri si pe salarii. Totodata, se doreste modernizarea sistemelor de transport si a cailor rutiere principale, precum si atragerea de fonduri, pentru ca, pe langa taxele locale, este nevoie de bani europeni si guvernamentali.

Tot pentru a trece mai usor peste criza actuala, primarul Resitei si-a propus sa reduca la maximum cheltuielile si sa creasca veniturile, in special prin marirea gradului de incasare. Municipiul Resita a ajuns in prezent la un grad de indatorare maxim, de 30 la suta, dupa cum precizeaza primarul Mihai Stepanescu, ceea ce inseamna peste 50 milioane euro. AGERPRES
Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 12:30
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Masca, obligatorie in Caras-Severin? Hotarare a autoritatilor judetene... de-ti sta mintea-n loc!
In timp ce in unele judete, pana acum doar 7 la numar, comitetele pentru situatii de urgenta au luat ...
Prefectul a decis! Mastile, obligatorii si in Caras-Severin!
CARAS-SEVERIN - Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat ca locuitorii judetului, dar ...
Dezastru intr-un hotel din Herculane! Carantinatii sunt tratati asemenea unor clienti veniti in sejur, dar distrug tot!
Reprezentantii unui hotel din Baile Herculane, in care se afla astazi aproximativ 100 de persoane in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor