Transformarea lui Mihai Stoica: Directorul sportiv pare un simplu obiect de decor la FCSB

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 17:02
5614 citiri
Transformarea lui Mihai Stoica: Directorul sportiv pare un simplu obiect de decor la FCSB
Foto: Hepta.ro

In fotbalul mare, directorul sportiv este cel care coordoneaza intreaga campanie de transferuri si are cel mai important cuvant de spus, insa la FCSB lucrurile stau exact pe dos.

Mihai Stoica a primit aceasta functie dupa ce a fost eliberat din inchisoare, insa rolul sau este mai mult decorativ, daca stam sa privim actiunile pe care le-a avut.

In aceasta vara a primit sarcina de a aduce un fundas central, lucru pe care nu l-a reusit, iar FCSB a platit din plin acest pret in partida cu Viktoria Plzen din preliminariile Ligii Campionilor.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Stoica a facut mai intai trei propuneri din Portugalia, insa nu si-a dat seama ca jucatorii pe care i-a ochit erau cu mult peste nivelul salarial al FCSB si au cerut 30 de mii de euro pe luna.

A urmat apoi un fundas central din Serbia, care a fost anuntat de Becali ca si facut, pentru ca doar peste cateva ore mutarea sa pice.

O alta problema ce a iesit la iveala este lipsa unei baze de date cu fotbalisti pe care directorul sportiv ar fi trebuit sa-i urmareasca din timp pentru a evita astfel de probleme.

Din spusele lui Nicolae Dica, jucatorii cu care FCSB au negociat au fost propusi de impresari si urmariti doar pe YouTube. Scoutingul, departament de care Mihai Stoica ar trebui sa se ocupe, a fost astfel inexistent. Asta deoarece in urma cu un an a stat mai multe saptamani in Portugalia si a venit cu mana goala, motiv pentru care Becali nu l-a mai lasat sa plece.

Lipsa de implicare a lui Mihai Stoica a starnit reactii din partea lui Becali in ultimele saptamani, directorul sportiv fiind ironizat pentru ca nu reusea sa aduca un fundas central. Pana la urma, Becali a trait pe propria piele ce inseamna lipsa unor jucatori de valoare si in defensiva, in confruntarea cu Viktoria Plzen.

De ce nu se mai implica Stoica? Becali spune ca a refuzat sa aduca un fundas central de teama unei tepe. "N-a vrut sa aduca un jucator care sa fie de umplutura, ci unul care sa ne ajute", a afirmat Becali.

Teama lui Stoica pare a fi intemeiata, daca ne uitam pe transferurile pe care le-a facut in ultima vreme. Bojan Golubovici si Dan Popescu sunt doi dintre jucatorii adusi de Stoica in vara anului trecut, ambii fara nicio realizare.

Un alt paradox este faptul ca directorul sportiv de la FCSB nu are dreptul sa negocieze transferurile, din cauza interdictiei primite pe fondul liberarii conditionate din inchisoare. El poate doar sa propuna jucatori conducerii, dar nu poate asista la negocieri.

"Dansul (Mihai Stoica - n.red.) are acea interdictie si nu se poate ocupa de transferuri. Ma ajuta cat poate", a comentat Nicolae Dica in momentul in care a fost intrebat daca il considera vinovat pe Stoica pentru ca a inceput sezonul cu doar doi fundasi centrali.

Totusi, lipsa de implicare a dat si nastere la zvonuri conform carora Stoica ar prefera sa stea deoparte pentru a nu-si mai asuma responsabilitatea in cazul unor tepe. Pare mai comod si mai sigur pentru el ca transferurile sa fie facute de Becali, iar raspunderea sa fie minima.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mihai Stoica FCSB, #transferuri Stoica FCSB , #stiri Mihai Stoica