Mihai Tanasescu: Putem finanta deficitul din piata interna, dar vom plati scump

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 18:36
870 citiri
Mihai Tanasescu: Putem finanta deficitul din piata interna, dar vom plati scump

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, este de parere ca tara noastra poate gasi usor bani pe piata interna pentru a-si acoperi deficitul ridicat, dar costurile vor fi ridicate pe termen lung.

Tanasescu a afirmat intr-un interviu pentru ziarul Gandul ca atragerea banilor, indiferent ca este vorba de lei sau valuta, nu este o problema pentru ca piata este destul de fluida in acest moment.

"E drept ca se va face la niste costuri mai ridicate, cu niste dobanzi mai mari, ceea ce va creste cheltuielile statului cu dobanzile in anii urmatori, in detrimentul altor cheltuieli, cum ar fi investitiile, de exemplu", a declarat Mihai Tanasescu.

Reprezentantul tarii noastre la Fondul Monetar International se declara dezamagit de mediul politic, ale carui scandaluri au amanat acordarea transei de 1,5 miliarde de euro.

"Din pacate, exista o tensiune politica puternica in aceste zile (...) Nu stiu daca sa ma declar dezamagit de mediul politic, e mai degraba o parere de rau ca nu am putut pune pe tapet un buget, ca sa avem conturate directiile pentru anul 2010. Este pacat pentru toata munca depusa", mai spune Tanasescu.

El a precizat ca acordul Romaniei cu Fondul a ramas in picioare chiar daca a treia transa a fost amanata. In opinia lui Tanasescu, venirea celor trei finantatori la Bucuresti arata determinarea Vestului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Mihai Tanasescu deficit Romania, #deficit Romania finantare interna, #Mihai Tanasescu acord FMI, #Mihai Tanasescu conflict politic , #FMI