Mihai Tanasescu: Romania nu va intra in recesiune

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 13:12
2769 citiri
Mihai Tanasescu: Romania nu va intra in recesiune
Foto:Evenimentul Zilei

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, a spus ca Romania nu va intra in recesiune economica in anul 2012 si ca accesarea fondurilor europene e cea de care va depinde ce crestere economica vom avea.

"Romania nu va avea recesiune in anul 2012. Romania isi va continua drumul ei de crestere economica, intr-o viteza mai mare sau mai mica, in functie de anumiti factori, unul dintre ei fiind modul in care Romania va reusi sa atraga mai repede, mai bine, mai transparent fondurile europene. Este cheia in relansarea economica, cu o viteza mai mare in Romania. Si sigur, nu in ultimul rand, cheltuielile de investitii care urmeaza sa fie facute din bugetul statului sa fie facute la timp, corect si transparent", a declarat Tanasescu la RFI.

Fostul ministru de Finante mai crede si ca bugetul pe 2012 e bine facut, astfel incat nu exista riscul unor derapaje electorale, dat fiind ca suntem intr-un an electoral.

"In general, anii electorali sunt considerati ani de risc, dar asa cum vad ca a fost construit bugetul pe 2012 si sper ca implementarea lui sa tina cont de modul in care a fost aprobat, aceste riscuri sunt minime. Dar sigur, politicul trebuie sa joace un rol important, determinarea lui de a tine aceasta linie agreata atat cu Fondul Monetar, cat si cu Comisia Europeana este importanta, ca sa nu existe derapaje in acest an", adaugat Tanasescu.

Citeste mai multe despre Tanasescu: Romania nu va intra in recesiune in 2012 pe RFI.ro

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Mihai Tanasescu Romania recesiune, #Tanasescu Romania recesiune 2012 , #FMI