Tanasescu: Arieratele din domeniul economic trebuie stinse pana in mai 2011

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 22:56
1066 citiri
Tanasescu: Arieratele din domeniul economic trebuie stinse pana in mai 2011

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat miercuri ca arieratele din domeniul economic vor fi urmarite periodic in lunile care urmeaza, pentru ca ele sa fie stinse pana la sfarsitul lunii aprilie 2011si ca jumatate dintre arierate sunt in domeniul sanitar.

"Arieratele din domeniul economic trebuie achitate si ele vor fi urmarite periodic in lunile care urmeaza, pentru ca ele sa fie stinse pana la sfarsitul lunii aprilie 2011", a mentionat Tanasescu.

Potrivit acestuia, mai mult de jumatate din arierate sunt in domeniul sanitar: "Intotdeauna comportamentul acestui segment a fost acela de a cheltui fara sa tina seama de resursele pe care le are la dispozitie. Ca sunt putine, poate au dreptate, dar acestea sunt resursele pe care putem sa le asiguram(...) Acumulandu-se arierate foarte mari, eforturile pe care trebuie sa le faca bugetul de stat in prezent pentru achitarea acestor arierate este enorm, dar, din pacate, si o spun cu toata responsabilitatea, managementul defectuos din acest segment face ca aceste arierate nu numai sa nu scada, dar si sa aiba un trend crescator in perioada urmatoare", a spus Tanasescu.

El a mai precizat ca este necesar un comportament mult mai prudent in cheltuirea banilor publici in domeniul sanitar.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Mihai Tanasescu FMI arierare, #arierate economic Romania plati , #FMI
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
DE UNDE STIE TANASESCU CARE SUNT RESURSELE PE CARE LE POATE ASIGURA GUVERNUL PENTRU SANATATE ?