Tanasescu: Cresterea economica va fi timida in acest an

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 14:51
748 citiri
Tanasescu: Cresterea economica va fi timida in acest an

Cresterea economica a Romaniei va fi timida in acest an, semnele revenirii fiind date de evolutia exporturilor si cresterea productiei industriale, sustine reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Segmentele care conduc la aceasta idee sunt legate de exporturi, care au inceput sa functioneze, cresterea productiei industriale, de otel. Sunt semne incurajatoare. In acelasi timp, riscurile exista si sunt legate de disciplina si de viteza de reformare. Tonul dat de stat daca nu va fi ferm va crea confuzie in randul investitorilor", a spus Tanasescu, citat de Mediafax.

Totodata, el afirma ca economia Romaniei are un potential de crestere de 5-6% anual, nivel pe care il va atinge in 2012.

"Sunt optimist, dar depinde de noi cum vom recupera ce am pierdut in ultimul an si cat de repede vom reusi sa atingem potentialul de 5-6% crestere economica pe care Romania il are", a declarat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI estimeaza pentru acest an un avans al PIB intre 1,3-1,5%.

"Previzionez pentru acest an o crestere economica de 1,3-1,5%, o accelerare in 2011, urmand ca in 2012 sa ajungem la potentialul pe care il are Romania de 5-6%", a mai spus Tanasescu.

Romania trebuie sa-si regandeasca sistemul asistentei sociale

Pe de alta parte, Tanasescu a mai spus ca Romania trebuie sa-si regandeasca sistemul asistentei sociale, in conditiile in care in prezent foarte multi bani se risipesc fara a exista o perspectiva clara asupra efectelor acestora.

"In momentul de fata, economia incepe regandirea sistemului asistentei sociale. Sunt bani foarte multi si, din pacate, nu e o gandire asupra efectelor acestor bani. Asistenta sociala provine din ministere care dau bani, dar niciodata nu stim daca banul dat este folosit cum trebuie si are efecte", a spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a mai spus ca, in opinia sa, aceasta schema duce la o risipa de bani pe un segment important al economiei.

Tanasescu a subliniat si problema parteneriatelor public-private, care duc la asumarea unor riscuri de catre stat.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#crestere economica timida, #potential crestere economia Romaniei, #Mihai Tanasescu , #FMI