Tanasescu: Cresterea inflatiei in Romania, cauzata de lipsurile structurale

Vineri, 06 Mai 2011, ora 17:02
1015 citiri
Tanasescu: Cresterea inflatiei in Romania, cauzata de lipsurile structurale
Foto: dcnews

Cresterea inflatiei in Romania este cauzata de lipsurile structurale pe care tara noastra le are, fenomenul fiind vizibil atat in toate tarile Uniunii Europene, cat si pe alte continente, a declarat, vineri, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International.

"Aceasta crestere a inflatiei este vizibila nu numai in Romania, este vizibila in toate tarile UE si in alte continente. De fapt, este un efect al acestei cresteri enorme a pretului international la alimente si la produse petroliere si care sigur, in cazul nostru, au un efect de crestere a inflatiei", a afirmat Tanasescu.

Oficialul FMI a adaugat ca actuala curba inflationista este temporara, iar presiunile vor avea o tendinta crescatoare pana la jumatatea acestui an.

"Din discutiile purtate atat cu Ministerul Finantelor, cu Banca Centrala, a reiesit foarte clar ca aceste presiuni inflationiste, care, sigur, vor avea o tendinta crescatoare pana la prima jumatate a anului, dupa care ele vor reveni intr-un trend descrescator, trebuie bine monitorizate, pentru a nu crea riscuri suplimentare", a explicat Mihai Tanasescu.

Guvernatorul Bancii Nationale a anuntat, joi, ca prognoza de inflatie pentru sfarsitul anului a fost revizuita in crestere la 5,1 la suta.

"Prognoza de 5,1 la suta pentru sfarsitul anului nu cuprinde majorarea care intelegem ca se va intampla, probabil in toamna, la energia termica", a spus guvernatorul, lasand sa se inteleaga ca acest nivel ar putea fi depasit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#mihai tanasescu fmi, #crestere inflatie Romania , #FMI