Tanasescu: Romania este bine ancorata, o eventuala criza ne prinde pregatiti

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 11:45
1608 citiri
Tanasescu: Romania este bine ancorata, o eventuala criza ne prinde pregatiti
Foto: TVR Info

Romania trebuie sa defineasca, in prezent, drumul pe care vrea sa mearga, dupa ce acordurile cu institutiile internationale vor inceta, avand in vedere tendinta "violenta" a crizei, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

"Ce facem dupa martie 2013, care este drumul acestei tari cand ancorele externe nu vor mai fi? Care sunt politicile pe care trebuie sa le implementam impreuna mediul de afaceri, societatea civila si lumea bancara, pentru ca Romania sa-si creasca credibilitatea?Cred ca dezbaterea sa nu se incheie aici. Trebuie sa putem sa avem in vedere ce politici trebuie sa adoptam, ca sa putem sa merge inainte", a spus Tanasescu, in cadrul unei conferinte organizate la sediul BNR, vineri.

Potrivit spuselor sale, Romania este "bine ancorata" si stie ce trebuie sa faca pentru ca un pontential nou val al crizei sa o prinda bine pregatita.

"Stim ca lumea trece printr-o criza enorma, care s-a manifestat usor in primii doi ani si jumatate, o criza care are tendinte mult mai violente in perioada urmatoare", a precizat reprezentatul Romaniei la Fondul Monetar International.

Criza financiara a schimbat principiile de guvernare, care trebuie redefinite, iar Romania trebuie sa faca acest lucru, pentru a putea avea crestere. "Cred ca o buna guvernanta inseamna politici, programe, inseamna reglementari adecvate, inseamna consistenta, soliditatea politicii economice, reprezinta pilonul de dezvoltare a unei tari", a opiniat Tanasescu.

Cheia este competitivitatea, care inseamna nu numai a munci mult, ci si a inova, fiind nevoie de stabilirea unui plan pentru 3 - 5 ani, pentru a vedea cum pot fi atinse tintele.

"Nu cred ca exista o singura solutie. Este nevoie de un cumul de minti, de oameni, de idei, care sa penetreze si sa fie puse in valoarea. Cred ca este momentul ca societatea romaneasca sa-si defineasca predictibil unde se indreapta, care sunt caile si resursele. A crea predictibilitate inseamna siguranta", a concluzionat Tanasescu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Mihai Tanasescu, #criza financiara, #misiune FMI Romania , #FMI
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza lool
lool
rank 5
Cu cele mai mici salarii din europa suntem bine acorati in saracie