Tanasescu: Romania nu are nevoie de masuri suplimentare de ajustare

Miercuri, 10 August 2011, ora 15:39
849 citiri
Tanasescu: Romania nu are nevoie de masuri suplimentare de ajustare
Foto: Arhiva

Romania nu are nevoie de masuri suplimentare de ajustare in momentul de fata, ci de continuarea eforturilor de consolidare fiscala si reforme structurale, a declarat reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu.

"Nu este nevoie de masuri suplimentare de ajustare, este nevoie de coerenta si de continuitate, de consolidarea eforturilor facute, de continuarea procesului de consolidare fiscala si de reforme structurale in toate domeniile - transporturi, energie, sanatate", a spus Tanasescu.

El a mentionat ca Romania se confrunta cu dezechilibre financiare puternice pe partea fondurilor sociale - de pensii, de somaj, unde deficitele sunt foarte mari si trebuie acoperite, dar masurile luate de reforma a sistemului pensiilor vor conduce la efecte pozitive pe termen mediu si lung.

Mihai Tanasescu: Nu va fi o noua criza, turbulentele vor lua sfarsit in cateva zile

"Cred ca in momentul de fata cel mai important pentru noi este sa continuam ceea ce am inceput, sa fim credibili si sa avem un mesaj coordonat, fara a intra in panica si a crea tensiuni de care nu este nevoie. Responsabilitatea mesajului este importanta din partea tuturor - si a celor din Opozitie si a celor de la Putere. In acelasi timp, politicile trebuie sa fie prudente, sa nu fie incarcate de populism, nu trebuie sa arate slabiciuni. De aceea, cred ca politicienii au un rol foarte puternic in aceasta perioada, de a continua reformele. Este important ca mesajele Romaniei sa fie credibile", a mai spus reprezentantul Romaniei la FMI.

Tanasescu a mai mentionat ca, pe fondul inrautatirii contextului international, FMI nu va face evaluari suplimentare pe acordul cu Romania, iar misiunile de evaluare si discutiile in Board vor avea loc pe calendarul obisnuit, o data la trei luni.

Bursele internationale au revenit pe crestere, miercuri, dupa scaderile puternice de la inceputul saptamanii, in urma anuntului Rezervei Federale americane potrivit caruia va mentine dobanda cheie aproape de zero pentru inca doi ani si are in vedere noi masuri de relansare economica.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Tanasescu Romania FMI, #Tanasescu Romania criza , #FMI