Tanasescu: Un premier tehnocrat are putine sanse

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 20:20
1649 citiri
Tanasescu: Un premier tehnocrat are putine sanse
Foto: financiarul.com

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, al carui nume a aparut pe lista de potentiali premieri independenti, considera ca nominalizarea in acest moment a unui prim-ministru tehnocrat are putine sanse de reusita si ca un guvern trebuie sa ramana politic.

Totusi, spune Tanasescu, citat de Mediafax, un premier tehnocrat poate atrage specialisti pentru valoare adaugata.

Tanasescu a subliniat ca ideea unui premier tehnocrat nu apare pentru prima data si a aratat ca, in general, sunt vehiculate anumite nume atunci cand exista o asteptare pentru schimbarea clasei politice.

"In general, guvernele sunt politice si trebuie sa ramana politice, deoarece au stabilitatea necesara pentru aplicarea programului de guvernare si atingerea tintelor stabilite. Fiecare guvern poate in acelasi timp sa atraga specialisti din mediul academic sau de afaceri care sa aduca valoare adaugata actului politic. Orice om trebuie sa beneficieze de sustinere politica pentru a promova programele in Parlament. Cred ca cel mai important acum este sa aratam ca reprezentantii clasei politice pot sa defineasca obiectivele si sa le duca mai departe", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI.

Pe de alta parte, el a precizat ca a fost si ramane social-democrat, dar unul care impartaseste valori precum economia de piata, disciplina financiara, corectitudinea utilizarii banului public.

"Componenta sociala trebuie bine orientata spre persoanele care intr-adevar au nevoie. A confunda social-democratia cu populismul este o mare greseala, nu putem promite ce nu putem face, ci trebuie sa facem ceea ce intr-adevar putem", a adaugat Tanasescu.

Presedintele Traian Basescu a avut mai multe intalniri, incepand de duminica, la care au participat liderii locali ai PD-L. La intalniri, potrivit unor surse parlamentare, s-a discutat schimbarea lui Emil Boc cu un premier independent.

In acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mihai Tanasescu, Mugur Isarescu, Cristian Popa ori Calin Georgescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mihai tanasescu fmi, #mihai tanasescu premier tehnocrat , #stiri Mihai Tanasescu