Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Mihai Traistariu: Mos Craciun era un cosmar

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 11:44
1689 citiri
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Mihai Traistariu: Mos Craciun era un cosmar
Foto: Arhiva

Cand auziti de Sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.

Daca sarbatorile inseamna timp liber si relaxare pentru multi romani, pentru Mihai Traistariu inseamna mai multa treaba decat in restul anului.

"Pentru mine Craciunul inseamna scena. De 11 ani si de Craciun, si de Revelion sunt pe scena. Nu am mai avut sarbatoare acasa. Am avut conflicte cu prietenele pe aceeasi tema ca nu stateam acasa tocmai de sarbatori, drept pentru care imi luam prietena cu mine ca sa nu mai sufere singura acasa. De multe ori stateam la hoteluri, mai ciocneam un pahar de sampanie, mai mergeam la un concert", a declarat Mihai pentru Ziare.com.

Cantaretul a gasit o explicatie pentru faptul ca in ziua de astazi copiii isi doresc de Craciun gadgeturi si au uitat de micile detalii traditionale.

"Vremurile sunt de asa natura, criza, parintii care sunt din ce in ce mai saraci si care isi restrictioneaza copiii sa nu mai faca aia, nu le mai cumpara aia si aia, iar copilul isi doreste si ceva material. Mai sunt si fitele de pe la televizor imprumutate si lumea stie ca trebuie sa ai telefon mobil, Facebook, masina.

Copiii se iau dupa tampeniile de la televizor si vor si ei lucruri materiale si uita de cele sufletesti, morale, culturale", a declarat cantaretul, care considera ca "trebuie luata atitudine in masa, macar aia mai batranii care au trecut de 30 de ani, cei care au acces la televizor, presa, ziarele. Trebuie sa le luminam mintea. Oricum lumea e intr-o schimbare drastica si in sens bun, si in sens rau, mai mult rau. Nici copiii nu mai invata la scoala, nu se mai tin de cultura, de citit, de biblioteca".

In acest an tanarul artist isi doreste ceva special de la Mos Craciun: "Mosul sa imi aduca votul impotriva eutanasierii", iar de la noul an Mihai asteapta un turneu national.

"O sa ma coste 500.000 de euro si o sa fie amplu, in toate orasele mari, cu dansatori si echipa in spate si vreau sa imi iasa bine. E primul meu turneu national si vreau sa iasa ceva cum n-a vazut Parisul. Va fi greu. Trebuie sa il fac ca trec anii si nu mai apuc. Daca ajung la 60 de ani, nu mai are rost. Mi-am facut bugetul, o sa imi vand jumatate din casa", ne-a marturisit cantaretul razand.

Taica-miu de Craciun era cam tampit

Am discutat cu Mihai si despre cea mai frumoasa amintire de Craciun. Ei bine, acele momente nu erau chiar atat de frumoase pentru ca, dupa cum spune si artistul, Mos Craciun era pentru el Mos Bau-bau.

"Taica-miu de Craciun era cam tampit. Aveam vreo 10-12 ani si in fiecare an facea la fel. El cumpara cadouri si voia sa ne impresioneze pe noi copiii, patru frati. Noi ne culcam. Pe la ora 10:00 era stringerea. Pe la 11:00, dupa ce noi (chipurile) adormeam, tipa din capatul casei (noi aveam patru camere), dintr-un colt. Urla la mine ca eu eram cel mai mic: 'Mihaita bate cineva la usa'. Eu de frica incepeam sa plang. Imi amintesc ca in fiecare an era la fel.

Era bezna in casa si eu spuneam: 'Da' nu e nimeni'. Si taica-miu tolomac cum era tipa la mine: 'Du-te ma la usa ca bate cineva'. In plansul ala mergeam la usa, ca un cosmar era, in loc sa fie o bucurie, era un cosmar Mos Craciun. Mergeam pana la usa si aprindeam becul cu lacrimi in ochi. Eram tot plans si bocit: 'A venit mosul!'. Si faceam pe bucurosul.

El vrand sa faca o fapta buna, tot timpul o dadea in bara. La mine era o drama cand venea mosul. Ma gandeam ca e Mos Bau Bau. Pana m-am prins eu. Pe la 14 ani eram deja pregatit. Am realizat cam de pe la 12, dar ma mai prefaceam", ne-a povestit Mihai amuzandu-se.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Traistariu Craciun, #Mihai Traistariu colinde, #Mihai Traistariu turneu 2012 , #concerte