Sedinta de guvern nu se tine nici azi. Tudose spune ca s-ar putea ca nici miercuri sa nu adopte masurile fiscale

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 12:26
26155 citiri
Sedinta de guvern nu se tine nici azi. Tudose spune ca s-ar putea ca nici miercuri sa nu adopte masurile fiscale
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Guvernantii ne dau senzatia ca traiesc intr-o degringolada totala. Sedinta extraordinara de guvern in care ar fi trebuit adoptate controversatele modificari ale Codului Fiscal a fost amanata si luni, dupa ce a avut aceeasi soarta vineri.

Intrebat de jurnalisti daca va tine o sedinta de guvern astazi, premierul Mihai Tudose a raspuns simplu si sec "nu".

In plus, prezent la o reuniune a Asociatia Municipiilor din Romania, Tudose a spus ca miercuri are loc o sedinta a Executivului. Nu se stie insa daca in sedinta ordinara de guvern de miercuri va fi adoptata si controversata OUG care cuprinde masurile fiscale.

Intrebat daca in aceasta sedinta se va lua in discutie transferul contributiilor de la angajator la angajat, Tudose a replicat: "Am spus ca exista posibilitatea sa nu fie miercuri".

Anterior, surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca inca nu au fost primite toate avizele necesare pentru adoptarea OUG.

Tariceanu: Nu ma intrebati ce face Guvernul

In schimb, televiziunile de stiri au transmis ca ar avea loc o sedinta a conducerii coalitiei PSD-ALDE incepand cu ora 14:00, la Vila Lac 1.

Calin Popescu Tariceanu a spus, insa, ca intalnirea de la Vila Lac 1 "s-ar putea sa fie o sedinta a celor din PSD" si ca Guvernul trebuie sa decida ce trebuie sa faca, referitor la modificarile aduse Codului Fiscal.

"Nu am stabilit inca nimic. S-ar putea sa fie o sedinta a celor din PSD, dar asta nu inseamna ca e o sedinta de coalitie. Cand e vorba de adoptarea in Guvern a unui pachet de masuri atat de important, rapiditatea nu este factorul cheie, necesitatea de a analize asezate e un act de normalitate, de minima intelepciune.

Nu ma intrebati ce face Guvernul, pentru ca, dupa cum stiti, Guvernul trebuie sa decida ce trebuie sa faca", a declarat Tariceanu.

De asemenea, o sedinta dintre Liviu Dragnea, Mihai Tudose si parlamentarii PSD, programata pentru ora 15:00, la Parlament, a fost anulata, transmite Antena3.

Aceasta incertitudine in care ne mentine Guvernul cu privire la prevederile fiscale care vor fi in vigoare de la 1 ianuarie dauneaza atat mediului de afaceri, cat si fiecarui angajat. Firmele isi fac acum calculele de buget pentru 2018 si nu stiu ce taxe trebuie sa ia in calcul, iar angajatii nu au siguranta ca de la 1 ianuarie salariile lor nu vor scadea.

Amanarea amanarii

Amintim ca sedinta extraordinara de guvern a fost programata initial pentru vineri, insa a fost amanata, deoarece lipsea avizul Consiliului Legislativ, care este obligatoriu.

Departamentul de Comunicare al Guvernului a transmis, vineri, ca sedinta se amana pentru luni, 6 noiembrie, iar ora va fi comunicata in timp util. Azi pe site-ul institutiei scrie ca "Nu exista evenimente publice programate in aceasta zi".

Foto: site-ul Guvernului

Decizia de amanare a sedintei a fost luata vineri si in contextul in care sindicatele si patronatele au respins categoric schimbarile legislative promovate de Guvernul PSD-ALDE, existand riscul unor masive proteste de strada.

Mai mult, vineri dimineata, Consiliul Economic si Social (CES) a dat un aviz negativ, cu o majoritate covarsitoare, proiectului de ordonanta initiat de Guvern. Acesta este insa facultativ.

Guvernul ar fi trebuit sa dezbata si sa adopte o serie de masuri controversate, printre care mutarea contributiilor de la angajator la angajat sau instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, joi, o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, in care a criticat dur revolutia fiscala anuntata de PSD-ALDE si a dezvaluit ca a discutat cu premierul Mihai Tudose pe aceasta tema, fara sa ajunga insa la un acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#sedinta guvern cod fiscal , #guvern
Comentarii