Arafat va fi responsabil cu aplicatia pentru avertizarea populatiei, chiar daca DGSU are deja una

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 19:17
2682 citiri
Arafat va fi responsabil cu aplicatia pentru avertizarea populatiei, chiar daca DGSU are deja una
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat, joi, ca Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, va fi responsabil cu aplicatia pentru avertizarea populatiei inaintea situatiilor de risc major, RoAlert.

Acest lucru se intampla in conditiile in care Departamentul pentru Situatii de Urgenta, condus de Raed Arafat, are deja o aplicatie pentru alertarea populatiei.

Citeste si Brambureala la Guvern: Premierul Tudose vrea aplicatie pentru avertizari meteo, insa la DSU exista de peste un an

"Pe ordinea de zi se afla un proiect foarte important pentru noi toti, RoAlert. Un prim pas in implenentarea acelui sistem de anuntare in timp real cetatenilor care se afla intr-o zona de pericol, indiferent de ce fel este acel pericol", a spus premierul Mihai Tudose la inceputul sedintei de Guvern.

Minstrul de Interne a amintit ca aplicatia a fost dezvoltata in urma fenomenelor meteo extreme de acum cateva saptamani din vestul tarii, unde si-au pierdut viata opt persoane.

"Proiectul de ordonanta e rezultatul dintre toti factorii institutionali implicati, STS, IGSU si ANCOM. Acest sistem presupune multimple avantaje precum transmiterea si repetarea ciclicila a unor semnale rapide prin surse autorizate adaptate starii de pericol prin intermediul operatorilor de telefonie mobila si acest mesaj este indreptat catre toti utilizatorii aflati in arealul amenintat", a spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a precizat ca era nevoie de un astfel de sistem de alertare, "deoarece din ceea ce spun meteorologii in perioada urmatoare ne vom confrunta din ce in ce mai des cu alerte nowcastig".

"Sistemul va fi implementat cu sprijinul STS si va fi operat de structurile operationale cu functionare 24 de ore din 24, structuri ale DGSU si IGSU. Raed Arafat e desemnat sa fie responsabil atat cu coordonarea tuturor activitatilor care privesc finantarea, cat si cu derulara procedurii de achizitie, cu livrarea si cu punerea in functiune a sistemului RoAlert", a punctat ea.

Amintim ca DGSU are deja o aplicatie de alerta descarcata de 100.000 de persoane, pana in septembrie. Situatia nu s-a schimbat de atunci, numarul utilizatorilor ramanand la fel.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Roalert aplicatie alertare populatie, #aplicatie alertare fenomene extreme , #premier