Ce a discutat premierul Tudose cu ambasadorul SUA

Luni, 03 Iulie 2017, ora 17:41
4302 citiri
Ce a discutat premierul Tudose cu ambasadorul SUA
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, luni, la Palatul Victoria cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

In timpul intalnirii, premierul Tudose l-a asigurat pe Klemm ca Guvernul Romaniei va continua Parteneriatul Strategic cu SUA si a subliniat ca a dorit ca prima intalnire cu un diplomat strain sa fie cea cu ambasadorul american, tocmai pentru a transmite un mesaj puternic, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Cele doua decenii de Parteneriat Strategic intre Romania si SUA reprezinta o garantie a relatiei puternice dintre tarile noastre, relatie care trebuie continuata si consolidata. Sunt convins ca avem potentialul de dezvoltare a relatiei bilaterale.

Totodata, va asigur ca vom continua sa fim un partener de incredere al SUA in aceasta parte a Europei si ca avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori", a spus Tudose.

Cei doi au discutat si despre modul in care bugetul de 2% din PIB alocat Apararii "va relansa colaborarea militara dintre Romania si SUA de pe noi baze", se arata in comunicatul citat.

Tudose si Klem au mai vorbit despre necesitatea consolidarii relatiilor economice bilaterale, ambii fiind de acord ca nivelul acestora nu reflecta inca stadiul exceptional al relatiilor politico-militare, informeaza Guvernul.

Ambasadorul Hans Klemm a subliniat ca dupa ultima intalnire romano-americana la nivel inalt credibilitatea Romaniei la Casa Alba a crescut, fapt ce se va reflecta si in increderea investitorilor americani in economia romaneasca.

In acest context, Guvernul precizeaza ca premierul Mihai Tudose va avea, in luna octombrie, o intalnire cu potentiali investitori americani in Romania, pregatita de Guvernul Romaniei impreuna cu Ambasada SUA.

"Romania ofera un mediu de afaceri prietenos. As vrea sa prezint investitorilor americani oportunitatile de afaceri din tara noastra si sa ii asigur ca in calitate de prim-ministru inteleg ca afacerile se dezvolta pe stabilitate si predictibilitate", a subliniat seful Executivului.

Citeste si Iohannis se intalneste a treia oara cu Trump. De data asta, la Varsovia

A.G.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Tudose intalnire ambasador SUA, #Tudose intalnire Klemm , #premier