Cod rosu de aberatii la Guvern

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 08:22
10541 citiri
Cod rosu de aberatii la Guvern
Foto: Facebook / Mihai Tudose

Sfarsitul verii pare sa le fi infierbantat mintile celor care guverneaza Romania pentru ca altminteri nu se explica rafala de declaratii, decizii si intentii legislative care mai de care mai trasnite cu care alesii nostri au torpilat scena publica in aceasta saptamana.

Astfel, intr-o Capitala cu miliarde de probleme, primarul Gabriela Firea a decis sa dea din banii bucurestenilor pe un hotel care va fi infiintat special pentru caini si pisici.

La randul sau, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat cu seninatate ca oamenii din localitatea valceana in care o groapa de gunoi a ars continuu mai bine de 10 zile... sunt in siguranta. (nu e de mirare ca a fost huiduita copios).

Un deputat PSD patimas si foarte bine apreciat in presa rusa s-a trezit din somn tipand isteric ca vrea expulzarea ambasadorului SUA, iar premierul Tudose a starnit furia strazii redeschizand subiectul Rosia Montana cu o declaratie de tot rasul precum: "din cauza lui Ciolos, seful la (sic!) tribul de tehnocrati, nu mai poti sa sapi nici dupa rame acolo". Argumentele halucinante i-au si adus porecla de "premier libelula".

Soc si groaza a starnit si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, care a sustinut ca Romania poate oferi asistenta Egiptului in lupta impotriva coruptiei, in conditiile in care sefii sai de partid si de alianta tipa la unison de dimineata pana seara ca in Romania e jale mare in acest domeniu. Cu ce ne-or fi gresit bietii egipteni de vrem sa ii "nenorocim" si pe ei?

Insa dudele mari au fost date de trei domni si o doamna din Executiv.

Nu, nu sunt doar greseli de comunicare

Sa incepem cu doamna, ca asa e frumos.

Doina Pana, ministru al Apelor, a incercat sa mituiasca presa cerand stiri pozitive si dand la schimb avantaje fiscale.

Doamna Pana a dat ca exemplu Canada, unde oamenii nu sunt nervosi, in opinia ei, pentru ca... acolo sunt multe stiri pozitive.

"Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clara. Ei (cei din presa, n.red.) considera ca le scade rating-ul. Le scade la toate, ca toate vor avea astfel de stiri pozitive (...) M-am gandit la un fel de pact intre femeile din politica si cele din presa, in sensul se creeze un val, prin dezbateri, prin invitati lideri de opinie, in emisiuni, care pot fi din orice domeniu, cantareti, vedete, dar sa se creeze valul necesar pentru a se solicita aceasta lege", si-a expus Doina Pana viziunea despre cum Romania poate ajunge zambitoare precum Canada.

Ideea ministrului PSD nu este insa noua, un proiect similar fiind respins si de Parlament, si de CCR, si de jurnalisti, in general, care nu fac stiri dupa cum vrea un guvern sau altul, ci dupa cum arata realitatea. Asa ca daca tara e trista, vinovatii trebuie gasiti in alta parte.

O alta aberatie majora a venit dinspre Ministerul Educatiei. Nu doar ca manualele scolare nu sunt gata, desi mai e nitel si copiii navalesc in scoli, dar guvernantii PSD-ALDE, in frunte cu ministrul Liviu Pop, nu inteleg rostul manualelor alternative, premierul insusi sustinand ca "e o nebunie sa rescrii manualele, de parca Stefan cel Mare mai castiga cate o lupta, iar Pitagora se mai gandeste".

"Editura unica poarta stigmatul fostului regim comunist", i-a replicat presedintele Federatiei Editorilor Europeni. (Ce-i drept, in Romania s-a mai invatat dupa un singur manual care era si de istorie, si de romana, si de matematica, si se numea "Pamant si suflet romanesc". Se intampla prin anii '40.

Tot Mihai Tudose a fost cel care a tras cu tunul in banci, starnind hohote de ras pe Internet dupa ce le-a comparat cu banditul Terente si a dezvaluit ca refuza sa isi puna leafa pe card.

Dincolo de faptul ca multi contabili spun ca e putin ilegal ca premierul sa ia 15.000 de lei in mana lunar, internautii au dat frau liber imaginatiei, gandindu-se cum sta Mihai Tudose la coada sa-si plateasca facturile sau la supermarket, scormonindu-se prin buzunare dupa maruntis.

Si pentru ca vorbim despre bani, nu putem lasa netaxata declaratia ministrului pentru Mediul de afaceri, Ilan Laufer, potrivit caruia "valoarea banilor in Romania este mult mai mare. 100 de euro valoreaza cat 200 de euro in Marea Britanie".

Nu e limpede ce a vrut "sa spuna poetul", dar un lucru e cert: in Marea Britanie moneda nu e euro, ci lira sterlina. Si daca n-a fost euro pana acum, nu va fi nici dupa Brexit, cu siguranta.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tudose banci Terente, #manual unic Pop, #Laufer valoare bani, #Doina Pana stiri pozitive , #premier