De ce nu avem autostrazi? Declaratia halucinanta a premierului desemnat Mihai Tudose

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 10:29
35025 citiri
De ce nu avem autostrazi? Declaratia halucinanta a premierului desemnat Mihai Tudose
Foto: captura video Realitatea TV

Premierul desemnat, Mihai Tudose, explica in 2012 ca Romania nu are autostrazi, desi sunt investitori straini dispusi sa le faca, pentru ca strainii nu dau spaga si n-ar mai putea lucra la autostrazi "baietii destepti" care "trebuie" sa lucreze.

Declaratiile au fost facute intr-o emisiune la Realitatea TV, in martie 2012, dupa caderea Guvernului Boc si in timpul Guvernului Ungureanu, daramat ulterior, la scurt timp de la instalare, de PSD.

Mihai Tudose fusese invitat in calitate de deputat de Braila, aflat in al 13-lea an de prezenta in Parlamentul Romaniei.

Intrebat despre problemele judetului, Tudose s-a referit, printre altele, si la faptul ca industria locala nu se poate dezvolta din cauza infrastructurii.

"E o solutie foarte simpla, da? Galati-Braila-Drajna, ca sa te legi de Bucuresti. Si atunci vorbesti de industrie", a explicat el.

"Te duci spre Bucuresti si incepi sa ai o problema. Incepi sa ai o problema grava. Noi am avut proiect de lege de sosea rapida Galati-Braila-Slobozia-Bucuresti", a adaugat el, referindu-se la PSD.

Intrebat care ar fi solutia, Mihai Tudose a raspuns: "E o solutie foarte simpla, da? Galati-Braila-Slobozia-Drajna, sa te legi de Bucuresti si atunci vorbesti de industrie, ca poti sa cari legume si ce mai vrei fara sa le faci bors pana la Bucuresti, ca dai prin toate, e bulion deja".

"Concesioneaza drumul! Si atunci, in loc sa pun zece mii de frane prin toate satele si sa merg cu 50 la ora, sa fac 4 ore sa-mi borseasca legumele, da?, poate da omul, nu stiu, 5 lei la intrarea pe autostrada, da?", a adaugat deputatul de Braila.

De asemenea, intrebat daca sunt investitori care vor sa investeasca in Romania, Mihai Tudose a reactionat: "Dumnezeule mare, cu cardul!", explicand si de ce nu se vrea.

"Pentru ca nu poti sa le iei spaga la baietii aia, d-asta. Nu poti sa le ceri spaga, nu? Ala nu-ti da spaga pentru chestia asta. Vine chinezul sa iti dea spaga? Nu. D-asta nu s-a facut nici podul atuncea. Am plecat de la guvernare, lasasem proiectul gata, tineti minte, sunteti brailean.

Venisera chinejii cu excavator, se uitau pe alea, cu luminite, da? Au plecat, au venit baietii astialalti. S-a inchis Centura Bucurestiului, la fel", a declarat Mihai Tudose.

Mai mult, deputatul a dezvaluit ca a existat o oferta incredibila din partea unor investitori chinezi, dar ea nu a fost acceptata.

"Am fost in China in calitate oficiala, de presedinte al Comisiei politice economice, la invitatia guvernului chinez, cu delegatie, cu... Oamenii aia s-au uitat in ochii nostri si au spus ca ei sunt in stare sa faca pe banii lor 2.000 de km de autostrada pe an. Am picat de pe scaune, am zis ca poate e o greseala de traducere, i-am rugat sa scrie cu cifre: 2.000 de kilometri pe an pe banii lor. De ce nu-i lasam? Pentru ca nu mai poa' sa lucreze firmele 'care trebuie' la autostrada. Exact asa stau lucrurile", a sustinut Mihai Tudose.

Deputatul PSD s-a ferit sa-i acuze direct pe guvernantii de la opozitie care fusesera pana atunci la putere.

Intrebat cine incaseaza spagile, Mihai Tudose a raspuns: "Eu stiu sigur ca dvs nu, si nici eu nu, ca nu mai eram aicea (...) Le incaseaza baietii destepti. Vedeti cine lucreaza la autostrazi si cine le da lucrarile".

Urmareste declaratiile incepand de la ora 20:50:

Mihai Tudose, in prezent ministru demisionar si interimar al Economiei, a fost desemnat, luni, de presedintele Iohannis ca viitor premier, insarcinat cu formarea unui nou guvern, la propunerea majoritatii PSD-ALDE.

Comitetul Executiv al PSD decide miercuri lista ministrilor din viitorul guvern Tudose.

Citeste mai multe despre:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Tudose autostrazi straini spaga , #premier