Romania vrea sa cumpere elicoptere de atac de la americani

Joi, 03 August 2017, ora 17:46
4668 citiri
Romania vrea sa cumpere elicoptere de atac de la americani
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, joi, cu reprezentanti ai companiei americane Bell Helicopter, iar ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a semnat o scrisoare de intentie prin care guvernul roman anunta Statele Unite asupra disponibilitatii de achizitionare a unor elicoptere de atac.

"Prim-ministrul Mihai Tudose, impreuna cu ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, au purtat discutii cu reprezentantii companiei Bell Helicopter. Dupa convorbiri, ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a semnat scrisoarea de intentie de pret si disponibilitate privind achizitionarea de elicoptere de atac, urmand a fi adresata guvernului SUA", informeaza Guvernul.

Citeste si Planul de inzestrare a Armatei a fost in sfarsit aprobat de CSAT

Intalnirea de la sediul Guvernului a fost precedata de o discutie tehnica la sediul Ministerului Apararii Nationale.

"In perioada urmatoare, vor avea loc discutii aprofundate intre reprezentantii Ministerului Economiei si cei ai Bell Helicopter privind infiintarea unei societati mixte, dar si a transferului tehnologic si de know-how care sa permita productia elicopterelor pe teritoriul Romaniei. Aceasta decizie va avea un impact direct considerabil asupra dezvoltarii economice a tarii noastre, fiind, in acelasi timp, si un generator de securitate in zona", precizeaza sursa citata.

Executivul mentioneaza ca achizitia de elicoptere are la baza planul de inzestrare aprobat de catre CSAT.

Vezi si Premierul Tudose da asigurari ca Guvernul va cheltui 2% din PIB pentru inzestrarea Armatei

Intr-o interventie telefonica la Digi24, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat ca "reprezentantii Bell Helicopter sunt de acord ca aceste elicoptere sa fie produse in Romania".

Ministrul a refuzat sa dea mai multe detalii cu privire la numarul aparatelor care vor fi cumparate sau despre costurile totale, dar a precizat ca este nevoie mai intai ca guvernul american sa aprobe tranzactia intre compania Bell Helicopter si statul roman.

Intrebat de ce a fost aleasa compania americana, Adrian Tutuianu a explicat ca doua au fost motivele avute in vedere: faptul ca este vorba despre "un producator care a dezvoltat capabilitati militare de nivel inalt", ia cel de-al doilea Parteneriatul Stategic pe care Romania il are cu Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania elicoptere de atac, #elicoptere de atac Bell Helicopter, #Romania scrisoare SUA elicoptere , #premier