Tudose, dupa intalnirea cu Firea: Au fost doua ore in care nu a tacut niciunul dintre cei 7 primari

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 15:22
11406 citiri
Tudose, dupa intalnirea cu Firea: Au fost doua ore in care nu a tacut niciunul dintre cei 7 primari
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose si primarul general, Gabriela Firea, s-au intalnit, miercuri, pentru a discuta cele mai importante proiecte pentru Bucuresti, dupa cum a anuntat edilul Capitalei.

Din declaratiile celor doi oficiali am constatat insa ca s-a vorbit mult, insa nu s-a decis deocamdata nimic concret.

"Ii multumesc premierului Mihai Tudose pentru interesul manifestat pentru problemele bucurestenilor. Aceasta intalnire a fost de bun augur. Am trecut in revista cele mai importante proiecte pe care Primaria Capitalei vrea sa le implementeze", a spus Firea dupa intalnire.

Aceasta a punctat cateva dintre subiectele discutate cu premierul Romaniei. "Am discutat despre faptul ca Primaria Generala si-a manifestat intentia, chiar printr-o hotarare a CGMB, de a achizitiona la valoare nominala pachetul de actiuni detinut de statul roman la ELCEN. Premierul si-a manifestat interesul ca intr-o sedinta viitoare de guvern sa se ia aceasta hotarare. Vom discuta toti termenii legali si contractuali", a precizat Firea.

Citeste si Firea e dezamagita de Grindeanu: Vrea Centura Capitalei, metrouri, lacuri, baze militare si Guvernul nu i le da

Cei doi au mai discutat despre:

- aplicarea prevederilor Planului de mobilitate urbana durabila;

- colaborarea pentru masurile care sa rezolve problema traficului - "am cazut de comun acord sa existe un grup de lucru permanent care sa urmareasca implementarea acestor masuri. Concret, am discutat despre faptul ca in perioada urmatoare Ministerul Transporturilor sa inceapa procedurile pentru a demara lucrarile sa existe acces spre Centura catre Popesti si Berceni, asa cum s-a inceput catre Domnesti";

- implementarea intr-un timp cat mai scurt a tichetului unic RATB-Metrorex;

- Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti care "asa cum cere si legislatia europeaza sa fie in subordinea municipiului. L-am rugat pe premier si a fost extrem de deschis sa ne acorde sprijin, astfel incat comisia tehnica de pe langa Ministerul Culturii sa nu mai blocheze avizele care sunt solicitate de primarie, asa cum s-a intamplat pana acum. Am gasit toata deschiderea la dl premier".

Vezi si Firea vrea ca centura Capitalei sa fie preluata de primarie: Avem surse de finantare

Firea a vorbit si despre situatia traficului pe soseaua Petricani si a spus ca l-a rugat pe premier ca la nivelul Ministerului Transporturilor sa se ia cateva masuri in privinta trenurilor marfare, astfel incat dimineata cand se intra masiv in Capitala si seara cand se pleaca spre Ilfov sa nu se mai produca aglomeratie si sa se astepte pana la o ora la bariera pentru a trece cateva trenuri unul dupa altul.

"Am gasit deschidere totala la premier si i se pare o masura de bun simt. Nicio capitala europeana nu este tranzitata in timpul zilei de trenuri marfare", a punctat primarul.

Citeste si Din intelepciunea premierului Tudose: Firea are dreptate ca Bucurestiul e Capitala. Nu e important cine o are, important e s-o avem cu totii

Mihai Tudose: Am spus ca venim noi aici ca sa transmitem ca Guvernul e aproape

Premierul Mihai Tudose a explicat ca a insistat ca el si colegii sai sa mearga la Primaria Capitalei, desi Firea se oferise sa vina la Guvern, pentru a arata ca sunt alaturi de edilul sef si de cei de la sectoare.

"Noi ne-am angajat ca vom guverna pentru oameni. In Bucuresti traieste 10-15% din populatie, o multime de romani. Am venit astazi aici si nu am acceptat, chiar daca am fost rautacios, vizita primarului general si a primarilor de sector. S-a oferit sa vina la Guvern.

Am spus ca venim noi aici ca sa transmitem ca Guvernul e aproape de Primaria Capitalei, de primarii de sector. (...) Au fost doua ore in care, credeti-ma, nu a tacut niciunul dintre cei sapte edili, ba chiar si city managerul a avut cateva idei foarte bune", a spus premierul.

Seful Executivului a subliniat ca s-au stabilit un mod de lucru pe domenii, responsabili de fise de lucru de proiecte, dar si intalniri cel putin lunare la nivel de primar general - premier si cei de sector, cand e nevoie.

"Dintre principalale trei probleme foarte, foarte mediatizate - ELCEN-ul, metroul si centura. ELCEN-ul incercam sa il finalizam pana in iarna, ca sa nu mai fie probleme. Discutia pe metrou isi va gasi rezolvarea, facem o analiza sa vedem in ce masura este fezabila aceasta trecere a metroului la Primaria Capitalei, dar indiferent unde ramane activitatea va trebui sa fie coordonata de Primaria Generala.

Cu centura este mai complicat si am picat de acord ca vom face o analiza. Cei de la Transporturi si specialistii de la Capitala vor face o analiza sa vedem cum va fi mai bine, ca nu e important cine o are, important este sa o avem cu totii, sa fie bine. Mai putine vorbe si vom fi bucurosi", a spus Tudose.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Tudose intalnire Furea, #Tudose discutie primar general , #premier