Tudose explica de ce l-a dat afara pe Teodorovici: A inteles gresit si s-a transformat in purtator de cuvant

Luni, 17 Iulie 2017, ora 14:52
7759 citiri
Tudose explica de ce l-a dat afara pe Teodorovici: A inteles gresit si s-a transformat in purtator de cuvant
Foto: Digi 24 TV

Premierul Mihai Tudose a motivat luni de ce l-a dat afara pe consilierul sau onorific, Eugen Teodorovici.

"Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu, am crezut ca putem colabora pe consultanta, acolo unde se pricepe: financiar - fiscal. A inteles gresit si s-a transformat intr-un purtator de cuvant", a declarat Mihai Tudose.

"Eu inteleg ca ideile pe care domnia sa le are sa le aflu de la el, nu doar prin intermediul presei, mai ales ca nu eram de acord cu multe dintre ideile sale", a completat premierul.

Intrebat despre ideea impozitarii Bisericii, una dintre temele lansate de Teodorovici, Tudose a spus ca raspunsul sau la aceasta problema a fost demiterea consilierului sau: "Demiterea domnului Teodorovici e punctul meu de vedere".

Intrebat cand a semnat demiterea lui Teodorovici, premierul a raspuns: "vineri dimineata".

Eugen Teodorovici a declarat, saptamana trecuta, ca "Biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga. Traim in secolul XXI. Este nevoie de bani", referindu-se la impozitarea Bisericii.

El a mai spus atunci ca urma sa initieze discutia cu reprezentantii Bisericii pe acest subiect. "Sa retrocedam ce au de retrocedat si atunci gasim o cale de impozitare", spunea el joi.

"Daca facem un calcul, ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cat a finantat statul roman Biserica Romana, o sa vedem ca sunt sume foarte importante. Dar trebuie sa gasim un echilibru. Repet, propunerea pe care as vrea sa o fac nu am nicio indoiala ca va fi acceptata de BOR", a sustinut Teodorovici.

Stadionul din Teleorman, pentru care ministrul Dezvoltarii vrea sa aloce 12 milioane de euro, nu se justifica, a subliniat consilierul cu aceeasi ocazie. Teodorovici spune ca "nu are nimic cu cei care sustin sportul, fotbalul", dar pe de alta parte este "convins" ca erau alte lucruri la nivel national pe care ministrul Shhaideh putea sa le faca cu banii respectivi.

Dragnea reactioneaza dupa ce Guvernul a fost criticat pentru investitia intr-un stadion din Alexandria

In plus, Eugen Teodorovici a adus mai multe critici ministrilor din Cabinetul Tudose. El a spus ca declaratia ministrului de Finante Ionut Misa, potrivit careia se va renunta la Pilonul II de pensii, ar trebui sanctionata de ASF, exact asa cum s-a procedat cand o banca privata a lansat in spatiul public o ipoteza care nu s-a confirmat, dar a tulburat piata.

Eugen Teodorovici a criticat-o si pe Lia Olguta Vasilescu, ministru al Muncii si unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, pentru faptul ca a declarat public ca se va face o analiza a modului in care au fost administrate, timp de 10 ani, sumele adunate la Pilonul II.

La o zi distanta de la aceste declaratii, presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustinea ca se impotriveste ideii impozitarii veniturilor Bisericii, considerand ca unele institutii din Romania trebuie "cel putin sa le ajutam sa existe".

"Eu zic totusi sa incercam sa mai pastram niste institutii in Romania, cel putin sa le ajutam sa existe. Nu sustin aceasta varianta", a spus Dragnea. El a precizat ca nu s-a discutat in coalitie despre asa ceva si "nici nu vrea" sa fie atins acest subiect.

La nici 24 de ore dupa declaratiile controversate, premierul Mihai Tudose l-a demis pe Teodorovici.

Amintim ca Eugen-Orlando Teodorovici a fost ministru in doua guverne ale lui Victor Ponta: ministru al Fondurilor Europene (decembrie 2012-martie 2015) si ministru de Finante (martie 2015-noiembrie 2015). El a fost numit consilier al premierului pe 4 iulie, ramanand in functie doar 10 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudose impozitare Biserica, #Tudose demietere Teodorovici, #Tudose impozitare BOR , #premier