Tudose merge la parada de 1 Decembrie si va sta in tribuna

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 16:45
5187 citiri
Tudose merge la parada de 1 Decembrie si va sta in tribuna
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Mihai Tudose a spus ca va participa la parada de Ziua Nationala care va avea loc vineri, in Bucuresti.

Prim-ministrul a fost intrebat, joi dupa-amiaza, la iesirea din sediul Guvernului, ce va face de 1 Decembrie.

"La 11 ma duc la parada. Voi sta in tribuna alaturi de toti invitatii", a declarat joi premierul Mihai Tudose.

Intrebat daca va fi si Liviu Dragnea in tribuna, Tudose a spus: "Eu cred ca este in tribuna, asa stiu, a fost invitat".

In plus, prim-ministrul a precizat ca "nu cred ca maine e momentul de dezbinare", fiind Ziua Nationala, cu referire la faptul ca sunt anuntate proteste la parada si au aparut informatii ca in Bucuresti vor veni 30 de autocare cu sustinatori ai PSD.

Totodata, intrebat daca exista o dezbinare cu Liviu Dragnea, Tudose a raspuns ironic: "Facem targul de Craciun impreuna. Vorbim in fiecare zi, dar pe teme de buget si administrative". In plus, premierul a subliniat ca nu merge la Alba-Iulia, pentru ca nu l-a invitat nimeni: "Nici Dragnea, nici Tariceanu, nici primarul din Alba-Iulia, nu mergem acolo, ca nu ne-a invitat nimeni".

La evenimentul din Bucuresti va fi prezent si presedintele Klaus Iohannis. Atat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cat si presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, au anuntat ca nu vor onora invitatia sefului statului de a participa la parada militara de la Arcul de Triumf.

Ulterior, au aparut informatii ca cei doi vor fi prezenti la parada, dar vor urmari evenimentele din public, asa cum s-a intamplat si anul trecut cand seful statului a refuzat sa le trimita invitatii din cauza problemelor din instanta ale celor doi.

Iohannis si-a explicat decizia de anul acesta, cand s-a hotarat, totusi, sa trimita invitatii celor doi, spunand ca lista a fost facuta "dupa functii, dupa merite... ".

Deocamdata nu se stie unde vor fi prezenti Dragnea si Tariceanu de 1 Decembrie, dupa ce aparusera informatii si ca ar merge la Alba-Iulia, locul istoric la Marii Uniri de la 1918.

Premierul Mihai Tudose a anuntat, insa, in aceasta saptamana, ca nu va ajunge la receptia data de presedintele Iohannis la Cotroceni, motivand ca are probleme la Braila.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tudose tribuna parada 1 decembrie, #Tudose Iohannis parada 1 decembrie, #Tudose Dragnea Ziua Nationala , #premier