Tudose: Nu am fost chemat la Bruxelles, m-am dus singur. Conferinta de presa a fost la etaj, nu in beci

Luni, 17 Iulie 2017, ora 15:30
4750 citiri
Tudose: Nu am fost chemat la Bruxelles, m-am dus singur. Conferinta de presa a fost la etaj, nu in beci
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Mihai Tudose a dezmintit, luni, acuzatiile ca ar fi fost chemat la Bruxelles saptamana trecuta, ca sa dea explicatii despre mai multe nerealizari ale Guvernului Romaniei si a sustinut ca nu a facut conferinta de presa de la final "in beci", asa cum a fost ironizat, ci la etaj.

Precizarile au fost facute ca urmare a unor intrebari puse de jurnalisti pornind de la postarile senatorului PNL Florin Citu si europarlamentarului PMP Siegfried Muresan.

Mihai Tudose sustine ca nu a fost chemat la Bruxelles sa dea explicatii despre problemele de la Bucuresti, ci el insusi a solicitat intalnirile respective, dovada ca in declaratiile de presa de la final a "multumit pentru celeritatea cu care ne-au primit".

"Eu am solicitat sa fiu primit, ca sa lamurim niste lucruri", a afirmat el.

Pe de alta parte, conferinta de presa pe care a tinut-o singur, la finalul intalnirilor oficiale, a fost "la Misiune (a Romaniei la Bruxelles - n.red.), la etaj, nu in beci", a declarat Mihai Tudose.

Senatorul PNL Florin Citu a postat sambata un comentariu foarte dur la adresa performantelor inregistrate de premierul Tudose la Bruxelles, spunand ca acesta "a fost chemat pentru a oferi garantii ca noul guvern PSD nu va distruge sistemul de justitie, asa cum au incercat cu OUG 13, legea gratierii etc.", dar pentru ca nu a fost convingator "MCV se mentine in continuare".

De asemenea, Florin Citu a precizat ca in ziua vizitei premierului a avut loc si o audiere publica, din care a reiesit ca "Romania a fost pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE".

"Exceptia este Croatia care a intrat in UE cu mult in urma Romaniei. Aveti alaturat graficul prezentat de expertii Parlamentului European. La aceasta audiere Romaniei i-a fost dedicat un capitol special pentru ca a fost o tara cu probleme", a dezvaluit senatorul PNL, intrebandu-l public pe Mihai Tudose de ce nu a spus despre audiere si care a fost pozitia Romaniei.

"Pentru modul dezastruoas in care Romania a atras fondurile UE in perioada 2007-2013 exista pericolul unor sanctiuni prin diminuarea fondurilor UE pe perioada 2014-2020", sustine senatorul PNL.

In ceea ce priveste locul in care a tinut premierul conferinta de presa, europarlamentarul PMP Siegfried Muresan este cel care l-a ironizat pe Mihai Tudose, semnaland faptul ca pentru prima oara un sef de guvern din Romania a vorbit singur, neinsotit de un oficial al CE, si intr-o sala de la subsol, nu in una din cele special amenajate pentru asemenea ocazii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Tudose conferinta beci Bruxelles , #premier