Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de "tratament soc"

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 17:54
3032 citiri
Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de "tratament soc"
Foto: Facebook/ Mihai Tudose

Sistemul public de sanatate are nevoie de "tratament soc", care trebuie administrat in infrastructura medicala, in aparatura moderna si pentru motivarea personalului de specialitate, a afirmat marti premierul Mihai Tudose.

"Serviciile medicale de calitate presupun investitii. Investitii in infrastructura medicala, in aparatura moderna, in personalul de specialitate. Sistemul public de sanatate are nevoie de 'tratament soc' administrat in cel putin trei directii", a scris Tudose, pe Facebook.

Potrivit sefului Guvernului, sunt necesare "investitii consistente in infrastructura", pentru a se recupera ceea ce nu s-a facut la timp in acest sector.

"In acest sens avem in vedere construirea celor opt spitale regionale si a spitalului republican, asumate prin programul de guvernare", a spus Tudose.

In ceea ce priveste dotarea cu echipamente moderne si performante, premierul considera ca acestea sunt "absolut necesare pentru o diagnosticare corecta si, implicit, pentru instituirea tratamentelor eficiente".

Totodata, seful Executivului a vorbit despre necesitatea unui "personal medical motivat".

"Guvernul actual a inteles ca pentru performanta personalul medical trebuie sa fie bine platit - ne-am asumat acest lucru si il punem in practica. In primele opt luni ale anului 2017 castigul mediu in sanatate a crescut cu peste 35%.

Vom continua sa majoram salariile din sistemul de sanatate prin aplicarea noii legi a salarizarii incepand cu 1 ianuarie 2018. Nu facem astfel altceva decat sa ramanem consecventi in ceea ce am promis romanilor la inceputul guvernarii, ca prioritatile noastre sunt sanatatea, educatia si infrastructura", a aratat Tudose.

In mesajul sau, premierul a amintit ca, marti, la Palatul Victoria, au fost semnate contractele de achizitie pentru dotarea a 34 de spitale din tara si din Capitala cu echipamente de imagistica.

"Cele 3 contracte, in valoare de 19,8 milioane de euro, reprezinta un pas important in directia asigurarii unor servicii medicale de calitate", a mai afirmat Tudose.

Citeste si cum arata reforma sistemului sanitar din Romania in ochii OECD-UE: Frecvent ineficienta, partial din cauza instabilitatii politice ridicate

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Mihai Tudose sistem sanatate , #premier