PSD analizeaza azi activitatea Guvernului Tudose in sedinta CEx de la Sucevita

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 08:09
2605 citiri
PSD analizeaza azi activitatea Guvernului Tudose in sedinta CEx de la Sucevita
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii PSD se reunesc, vineri, in Comitetul Executiv al partidului, care va avea loc la Sucevita.

Sedinta are loc in contextul in care DNA a declansat urmarirea penala a vicepremierului Sevil Shhaideh, in dosarul Belina, si a cerut inceperea urmaririi penale a ministrului Rovana Plumb.

La sedinta de la Sucevita - convocata cu cateva saptamani in urma - vor participa si premierul Mihai Tudose si o parte a ministrilor Cabinetului sau si ar urma sa fie facuta o analiza a activitatii Guvernului, au anuntat lideri ai partidului.

Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, in sedinta Comitetului Executiv ar urma sa fie discutate si deciziile luate marti de Comisia de Buget-Finante a Senatului, condusa de Eugen Teodorovici, si contestate de PSD.

Amintim ca senatorii din aceasta comisie au aprobat un amendament conform caruia plata defalcata a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind optional din 2018 si obligatoriu doar din 2019, daca se va dovedi functional. De asemenea, Comisia a decis eliminarea majorarii accizei la carburanti.

Intrebat, miercuri, despre aceste decizii, liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a ironizat pe presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, Eugen Teodorovici, spunand ca acesta are o functie care "poate sa il tulbure foarte mult".

In sedinta CEx de la Sucevita ar urma sa fie discutata si atitudinea lui Tudorel Toader. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a spus ca va cere revocarea lui Toader din functia de ministru al Justitiei, acuzandu-l ca nu a luat atitudine impotriva DNA, in urma anchetei care le vizeaza pe Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Liviu Dragnea spunea, dupa sedinta, ca nu se pune problema remanierii lui Tudorel Toader si ca si Codrin Stefanescu s-a mai calmat, dar ca ministrul Justitiei trebuie sa prezinte un calendar pentru Legile Justitiei si sa aiba o pozitie fata de intamplarile din ultima perioada. Intre timp, acesta a anuntat ca va redacta sesizarea Guvernului catre CCR pe dosarul Belina.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#CEX PSD Sucevita, #evaluare Guvern Tudose PSD Sucevita , #PSD