Boldea: Le-am fost avocat persoanelor cercetate alaturi de mine, dar ce treaba am eu?

Vineri, 16 Martie 2012, ora 19:11
1499 citiri
Boldea: Le-am fost avocat persoanelor cercetate alaturi de mine, dar ce treaba am eu?
Foto: amosnews.ro

Deputatul Mihail Boldea sustine ca singurul motiv pentru care este implicat in dosare de inselaciune este ca a fost in trecut avocat al persoanelor cercetate, dar ca el nu are "nicio treaba" cu acele chestiuni, fiind nevinovat.

"Vorbim de situatii din 2006-2007, cand eu eram avocat penalist, dar e vorba si despre un caz din 2009. La mine vin clienti si eu le spuneam 'putem face asta si asta' si mergeam in instanta la proces. Sa va dau un exemplu: in 2009 a venit la mine un domn si mi-a spus ca are de recuperat 40 de miliarde de la o firma. Am mers la proces cu firma respectiva, am castigat, la apel a castigat cealalta parte. Aici procurorul m-a incadrat la tentativa de inselaciune.

Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - prejudiciu de un milion de euro (Video)

Sau alta situatie: un client mi-a dat procura sa vand un imobil, l-am vandut catre o agentie imobiliara, iar persoana ce a cumparat a vandut din nou dupa un timp. Pai ce treaba am eu?", a explicat Boldea.

El a precizat ca dosarul in care este el cercetat este din 2009 si ca anul trecut, pe 23 decembrie, a fost chemat de procurori si i s-a spus ca este faptuitor.

"E vorba de 15 persoane care tot dau declaratii din 2009 la DNA. Toti au fost clientii mei, eu nu am stat sa verific ce acte au ei, le-am luat de bune si m-am dus in instanta cu ele", a adaugat el.

Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - vezi pe cine trage dupa el in ancheta

"Acum sunt presati sa dea tot felul de declaratii in sensul pe care il vor procurorii, adica sa spuna si de mine. Eu tot am facut plangeri la CSM, la Procurorul General, la ICCJ ca aceste persoane sunt chemate la audieri si fata de ele exista presiuni fizice si psihice", a mai aratat deputatul.

Boldea a fost intrebat daca e de parere ca exista un scop, eventual politic, pentru care s-ar urmari implicarea sa in aceste fapte. "Nu stiu, procurorul care face cercetarile, dl Carare, stiu ca este sustinator al PSD, dar nu stiu....Mie nu mi-e teama, ca sunt nevinovat", a raspuns el.

"Dar am obosit, am obosit", a mai declarat Boldea.

Boldea a fost audiat vineri la DIICOT Galati.

UNPR: Deputalul Mihail Boldea nu mai activeaza in grupul progresist

Membru intr-un grup infractional organizat ?

Un deputat, un arbitru din Galati si un avocat sunt cercetati pentru inselaciune, fals si uz de fals, informeaza DIICOT. Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza vineri 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat in Parlamentul Romaniei, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals", se precizeaza intru-un comunicat al DIICOT.

In fapt, se retine ca membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals, potrivit procurorilor DIICOT.

Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile.

"In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals", se mai arata in comunicat.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Galati, IPJ Galati si lucratori din cadrul IJJ Galati.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#deputat Boldea cercetat inselaciune, #Mihail Boldea cercetat DIICOT, #Mihail Boldea audiat , #ancheta