Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boldea a ajuns in arest

Marti, 27 Martie 2012, ora 22:16
3239 citiri
Boldea a ajuns in arest
Foto: Arhiva

Deputatul Mihail Boldea a ajuns, marti seara, in arestul Politiei Galati, dupa zece zile de la plecarea din Romania.

Boldea va fi incarcerat la IPJ Galati, dupa ce instanta a reconfirmat mandatul de arestare emis pe numele sau.

Dat in urmarire internationala, Mihail Boldea s-a predat, duminica, autoritatilor romane din cadrul consulatului din Nairobi, Kenya.

Boldea a fost adus in tara cu escorta, marti dimineata, dupa care a fost dus in fata instantei pentru confirmarea mandatului si, ulterior, in arestul politiei.

Boldea se interesa de tari fara acord de extradare

ICCJ retine, in motivarea deciziei prin care a dispus arestarea in lipsa a deputatului Mihail Boldea, premeditarea cu care acesta a plecat din tara.

Judecatorii precizeaza ca deputatul a fost ajutat de un sofer in prezenta caruia se interesa de tari precum Kenya sau Somalia, ce nu au acord de extradare cu Romania.

"Modul in care inculpatul Mihail Boldea l-a abordat pe martorul Adrian Azoitei, faptul ca i-a propus sa-l transporte in afara teritoriului Romaniei, ca inculpatul avea asupra sa doua pasapoarte, ca a vrut sa se asigure ca si martorul - sofer avea asupra sa pasaportul, faptul ca inainte de a pleca din tara era preocupat, suparat, vorbea permanent la telefon, ca a folosit cartele telefonice cumparate de pe teritoriul tarilor tranzitate si ca in discutiile telefonice pe care acesta le-a purtat cu interlocutorii sai vorbea despre tari precum Kenya si Somalia care nu au acord de extradare cu Romania dovedesc intentia inculpatului de a se sustrage urmaririi penale, aflata in curs desfasurare si despre care s-a facut dovada ca inculpatul o cunostea", noteaza instanta suprema in motivarea arestarii lui Boldea, document citat de Mediafax.

Inalta Curte confirma: Boldea va fi inchis la Galati - Stia procurorul ca fuge din tara?

De asemenea, magistratii de la ICCJ stabilit termen pe 2 aprilie pentru judecarea recursului deputatului Mihail Boldea la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Deputatul Mihail Boldea, pe numele caruia exista 10 capete de acuzare, printre care si constituirea unui grup infractional specializat in inselaciuni imobiliare, a primit joi mandat de arestare in lipsa, iar vineri a fost dat in urmarire internationala.

Procurorii DIICOT Galati il acuza de inselaciune, intr-un dosar in care alte sase persoane dintr-o retea imobiliara din care facea si el parte au fost deja arestate.

Mihail Boldea a parasit tara pe 17 martie, desi stia ca pe numele sau s-a inceput urmarirea penala.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Mihail Boldea arestat, #Boldea inchis IPJ Galati, #Boldea intors Romania arestat , #arestat