Boldea ramane in arest - recursul, respins de ICCJ

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 20:44
1171 citiri
Boldea ramane in arest - recursul, respins de ICCJ
Foto: Arhiva

Deputatul Mihail Boldea ramane in arest, completul de cinci judecatori al Instantei Supreme respingandu-i, luni, ca nefondat recursul fata de arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Mihail Boldea a fost adus luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde un s-a judecat, incepand cu ora 13.00, recursul impotriva deciziei prin care deputatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Boldea, mustrat de judecatori dupa ce si-a pus picaturi in ochi fara sa ceara voie

Luni, avocatii deputatului Mihail Boldea au cerut instantei ca recursul impotriva deciziei de arestare preventiva sa se judece in sedinta secreta, insa cererea a fost respinsa.

Boldea a sustinut, in fata instantei, ca "nimic nu este real" din acuzatiile care i se aduc si ca, la momentul arestarii, era "unul din cei mai buni avocati din Galati".

"Acuzatiile care mi se aduc in actele de ancheta sunt facute sa ma puna intr-o lumina negativa. (...) Este razboiul procurorului Carare cu mine. Inca din anul 2011 am luat la cunostinta de modul defectuos in care se face ancheta.

Am fost terfelit, viata profesionala, sociala si politica este zero, prin acuzele care mi se aduc. Sunt victima unei telejustitii. Presat de politic, presat de mass-media, unde s-a dorit rastignirea mea", s-a plans deputatul.

Boldea a mai afirmat, in fata Instantei Supreme, ca a fost supus la presiuni fizice si psihice de catre persoane din anturajul consilierului Radu Gheorghe, in legatura cu unul din imobilele pentru care este cercetat de DIICOT, afirmand ca Radu Gheorghe "este cel mai mare camatar al Galatiului".

"Radu Gheorghe este cel mai mare camatar al Galatiului. Am fost chemat la clubul Divino al lui Radu Gheorghe, unde era deja Bulete si am fost agresat de Lazar Vasile in scopul de a afla daca sunt implicat in dosar", a afirmat Boldea.

La final, Boldea le-a cerut magistratilor sa nu-l mai trimita in arest, unde, intr-o celula de patru metri patrati, sta alaturi de un asasin, un traficant de groguri si un proxenet. "Va implor! Nu ma trimiteti in boxa aia din nou", i-a implorat deputatul pe magistrati.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au confirmat in 27 martie mandatul de arestare emis in lipsa pe numele lui Mihail Boldea. In aceeasi zi, Boldea a fost adus in tara, cu o cursa de la Amsterdam, dupa ce s-a predat la Ambasada romana din Kenya. Ulterior, Boldea a fost dus in arestul IPJ Galati.

Deputatul Mihail Boldea a parasit teritoriul Romaniei pe 17 martie, cu trei zile inainte sa i se ridice imunitatea de catre Camera Deputatilor.

Boldea: Am fost terfelit, sunt victima unei telejustitii. S-a dorit rastignirea mea

In 22 martie, ICCJ a emis mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Boldea, pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor DIICOT, care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Boldea este acuzat de constituirea unui grup organizat prin care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare, dar si de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, urmare a faptului ca ar fi incercat sa dea o teapa de un milion de euro unei firme. Alaturi de deputat sunt cercetati avocata Mihaela Bolboceanu (fosta lui concubina), fosta subprefecta a Galatiului Aurica Luchiniuc, secretara sa, Elena Petrea, precum si mai multi colaboratori: Bogdan Alexandru Boza, Stefan Lazar, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Tudorel Vranceanu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mihail Boldea ramane arest, #Mihail Boldea recurs respins ICCJ, #Mihail Boldea arestat ancheta, #Mihail Boldea fugit Romania , #arestat