Fostul deputat Mihail Boldea ramane in arest

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 07:03
1004 citiri
Fostul deputat Mihail Boldea ramane in arest
Foto: National

Mihail Boldea ramane in inchisoare, dupa ce judecatorii instantei supreme au admis, joi, definitiv, recursul facut de procurorii DIICOT impotriva unei decizii a Curtii de Apel Iasi, care a stabilit ca fostul deputat poate fi judecat in libertate cu interdictia de a parasi tara.

Curtea de Apel Iasi a decis, in 12 iunie, ca fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat in libertate in dosarul in care acuzat de fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro.

Judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, a decis atunci sa inlocuiasca masura arestarii preventive in cazul lui Mihail Boldea cu cea a obligarii de a nu parasi tara, admitand solicitarea formulata de avocatul acestuia.

Decizia a fost atacata cu recurs de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Curtea de Apel Iasi a decis si in 19 aprilie sa-l puna in libertate pe fostul deputat Mihail Boldea, motivand ca a stat arestat mai bine de un an, nu are antecedente penale si nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica. Totodata, instanta a apreciat ca a scazut riscul ca Mihail Boldea sa influenteze martorii si partile vatamate din dosar.

Procurorii DIICOT au contestat atunci decizia Curtii de Apel Iasi, iar pe 26 aprilie, instanta suprema a admis recursul, fostul deputat ramanand in continuare in arest.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mihail Boldea arest, #Mihail Boldea inchisoare , #arestat