Comisia Juridica a dat aviz pentru arestarea deputatului Boldea

Marti, 20 Martie 2012, ora 10:51
3018 citiri
Comisia Juridica a dat aviz pentru arestarea deputatului Boldea

Deputatii din Comisia Juridica au aprobat marti dimineata retinerea, arestarea si perchezitionarea in cazul deputatului independent Mihail Boldea, ceruta de procurori pentru infractiuni de inselaciune.

Membrii comisiei au fost toti deputati ai Puterii, in conditiile in care Opozitia a lipsit de la lucrari, fiind in greva parlamentara, informeaza Digi 24.

Odata cu arestarea, s-a dat unda verde si pentru perchezitionarea unor imobile detinute de Boldea, fost deputat PDL si UNPR.

Presedintele Comisiei Juridice din Camera, Daniel Buda, a declarat dupa vot ca au fost prezenti toti cei 17 reprezentanti ai Puterii, din care 11 au votat pentru incuviintarea perchezitiei, tot atatia pentru arestare, iar ceilalti 6 s-au abtinut. La votul pentru retinere, 10 au votat pentru, 1 impotriva si 6 s-au abtinut.

Votul final va fi dat de plenul Camerei Deputatilor, la care vor participa tot doar deputati ai Puterii.

Procurorii de la DIICOT Galati au solicitat Ministerului Justitiei ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea, acuzat ca face parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune, care a provocat un prejudiciu de un milion de euro. La randul sau, ministerul a trimis cererea Camerei Deputatilor.

Ancheta in cazul Boldea a inceput in 2009 cand politistii de la Crima Organizata s-au sesizat din oficiu in legatura cu mai multe inselaciuni cu terenuri si apartamente.

Persoanele acuzate identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. Printre altii, si un batran cu handicap a acuzat gruparea Boldea ca i-ar fi luat casa.

Boldea neaga ca ar fi facut ceva ilegal si sustine ca singura sa legatura pe care o are cu acest caz e ca a fost avocatul persoanelor implicate in acesta. 6 din cele 8 persoane implicate in acest caz au fost deja retinute de autoritati.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Boldea ridicare imunitate, #Boldea aprobare arestare , #arestat
Comentarii
C
CiocErie
rank 1
Cu o floare nu se face primavara !Toti colegii de partid, dupa el !