Mihail Neamtu: PNL atrage nationalisti furibunzi in loc de tineri pregatiti afara

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:19
3973 citiri
Mihail Neamtu: PNL atrage nationalisti furibunzi in loc de tineri pregatiti afara
Foto: EVZ

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, considera ca achizitia de catre PNL a lui Gigi Becali reprezinta o dovada de "incoerenta doctrinara si lipsa de scrupule".

"Candidatura lui Gigi Becali in numele PNL reprezinta proba ultima si definitiva a incoerentei doctrinare si lipsei de scrupule a liderilor partidului. A reconcilia cosmopolitismul liberal cu nationalismul primitiv nu este de colea", a declarat Mihail Neamtu, pentru Ziare.com.

Liderul Noua Republica a sustinut ca prin acceptarea lui Gigi Becali, PNL a dat un semnal prost si in privinta gradului de deschidere a partidului fata de oamenii cu adevarat de valoare.

"Politica PNL nu este definita de plusvaloare. In loc sa vaneze tineri lupi din universitatile occidentale, tineri romani bine pregatiti, liderii USL se complac intr-un troc meschin. S-au ales cu o personalitate labila, cu un penaj suspect", a subliniat Neamtu. El si-a afirmat speranta ca se vor gasi si "liberali autentici" care sa franeze aceste politici ale conducerii PNL.

Cu toate ca Gigi Becali si-a manifestat simpatia pentru Mihal Neamtu, despre care a spus "ca-i place", liderul Noua Republica exclude orice tip de apropiere fata de finantatorul Stelei.

"Nu facem parte din aceeasi liga si nici din acelasi univers", a precizat Neamtu.

In urma cu doua saptamani, Gigi Becali si-a anuntat intentia de a candida pentru Parlament pe listele unui "partid de dreapta". El ar fi dorit sa mearga cu PNL, dar daca nu era acceptat, ar fi fost buna si Alianta Romania Dreapta.

Orban: "Revolutia bunului-simt" nu poate fi facuta cu Becali, Prigoana si Placinta

"Neamtu imi place, Pavelescu e prietenul meu, Mihai Razvan Ungureanu e posibil sa fie de calitate", spunea Becali la Romania TV.

Luni, conducerea PNL a acceptat ca Gigi Becali sa fie candidatul partidului intr-un colegiu din Bucuresti.

Coalitia Antidiscriminare: Ponta si Antonescu sa opreasca becalizarea Romaniei

"Noi cand am constituit USL-ul nu am facut doar alianta pentru doi lideri politici. Incercam sa dam o forta politica pentru a conduce Romania. E o constructie deschisa si primim alaturi de noi pe cei care doresc sa ne sprijine proiectul. Gigi Becali discuta doar de un loc de parlamentar pentru Gigi Becali. Nu vad asta ca pe o revolutie", a explicat, luni seara, la Antena 3, presedintele PNL, Crin Antonescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mihail Neamtu Gigi Becali, #Gigi Becali PNL, #Gigi Becali candidat USL , #Noua Republica