Neamtu: USL isi doreste colonizarea Parlamentului, au creiere care gandesc strategic

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 18:02
2785 citiri
Neamtu: USL isi doreste colonizarea Parlamentului, au creiere care gandesc strategic

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, considera ca USL are "creiere care gandesc strategic" si isi doreste colonizarea Parlamentului. Totodata, liberalii au tradat cauza dreptei, iar Calin Popescu Tariceanu are multe de demonstrat pentru a proba o reala disidenta fata de Crin Antonescu.

Liderul Noii Republici a explicat in ce conditii este posibila o guvernare a ARD cu PNL, apreciind ca acest lucru este posibil "numai daca exista o ruptura in interiorul liberalilor fata de stilul autocratic si autist al lui Crin Antonescu, numai daca unii liberali denunta public derapajele lui Crin Antonescu, ceea ce nu s-a intamplat, decat aluziv in cazul domnului Orban sau in cazul domnului Chiliman sau in cazul domnului Tariceanu".

Alegeri parlamentare Arad 2012

Mihail Neamtu spune ca liberalii trebuie "sa nu vanda gogoasa unei false opozitii".

"Ma tem ca USL, care isi doreste sa colonizeze intreg Parlamentul si sa anexeze toate institutiile statului, inclusiv Curtea Constitutionala, asa cum stim, sa nu ii pacaleasca pe multi romani, propunand o falsa disidenta in interiorul PNL si indepartand toate celelalte structuri din zona importanta a politicii.

Asta este de fapt marea problema: ei vor sa fie un partid-stat, care elimina ARD si care in acelasi timp creeaza o falsa disidenta in interiorul PNL - asta mi se pare marea capcana pe care eu vreau sa o resping", a precizat liderul ARD, pentru Ziare.com.

Creierele care gandesc strategic in USL si disidentii din PNL

Acesta considera ca in interiorul USL "exista creiere care gandesc strategic" si unele dintre aceste creiere vizeaza crearea unei false aparente a unei disidente in interiorul PNL.

"Exista cateva voci disidente la adresa domnului Crin Antonescu, cum este Tariceanu, cum este Ludovic Orban si cum este domnul Chiliman, poate ca mai sunt si altii. Aceasta disidenta, intrebarea este: este una reala sau una fictiva? Deocamdata, nu mi se pare ca este una reala", considera Neamtu.

Tariceanu are multe de demonstrat

Referitor la Calin Popescu Tariceanu, presedintele Noii Republici afirma ca acesta "mai are multe de demonstrat pentru a proba o reala disidenta fata de Crin Antonescu".

"Noi n-am auzit un discurs de dreapta din gura domnului Tariceanu. Am auzit un discurs critic la adresa domnului Antonescu - justificat e adevarat - cand vine vorba de relatia cu Europa, dar nu e destul", a spus Mihail Neamtu.

Liderul ARD doreste ca PNL, intr-un moment de luciditate, sa denunte "nu doar stilul lui Crin Antonescu, ci derapajele doctrinare ale lui - abandonul oricarei agende clasic liberale", iar "daca exista oameni in PNL care fac acest lucru, noi cei de la ARD ne bucuram".

Liberalii au tradat cauza dreptei. De ce s-a format ARD asa de tarziu

Mihail Neamtu a mentionat ca este nevoie de mai multe voci pe scena dreptei politice, "mai ales dupa ce liberalii au tradat cauza dreptei si s-au dus la socialisti", explicand si de ce s-a format asa de tarziu Alianta Romania Dreapta.

Blaga: ARD, sub scorul PDL - Lazaroiu sa se inscrie in Alba ca Zapada

Cezar Preda, despre o guvernare cu PNL: Nu incercam sa stimulam dorinta liberalilor

"Domnul Blaga are dreptate atunci cand spune ca ARD s-a format tarziu si acest lucru se datoreaza asaltului USL la adresa statului de drept in toata perioada verii. In loc ca noi, in timpul verii, sa facem aceasta alianta, noi a trebuit ca pana la sfarsitul lui iulie sa aparam impreuna cu presedintele statul de drept.

Au fost sute de aparitii la televizor, manifestatii in toata tara - toate acestea au consumat un timp important si pretios pentru cei care gandeau deja constructia asta din primavara.

Asaltul USL la adresa statului de drept a consumat energiile liderilor ARD, pana la sfarsitul lunii iulie. (...) Domnul Blaga are dreptate cand spune ca nu doar PDL, ci si alte partide care primesc increderea cetatenilor Romaniei, in diferite procente, toate aceste procente insumate nu fac deocamdata cat ARD, ARD avand 25 de procente in sondajul cel mai obiectiv pe care l-am citit pana acum", a subliniat liderul Noii Republici.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, considera ca Alianta Romania Dreapta a fost constituita prea tarziu, iar ARD se afla, conform sondajelor, sub scorul PDL.

Antonescu: Daca Tariceanu accepta sa fie premier, va fi exclus, iar Basescu suspendat

Tariceanu: Un post de prim-ministru nu se ofera ca la piata, PSD va desemna premierul (Video)

Nu in ultimul rand, Mihail Neamtu a explicat ca ARD ar putea da viitorul premier "in masura in care se apropie de un scor intre 25 si 30 de procente si in masura in care USL va fi sub 49 la suta".

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Mihail Neamtu guvernare ARD PNL, #Mihail Neamtu premier PDL, #Mihail Neamtu sondaj ARD PDL, #Mihail Neamtu disidenti PNL, #guvernare PDL PNL 9 decembrie, #Mihail Neamtu Tariceanu Antonescu , #Noua Republica