Sus inima, romani! (Opinii)

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 08:16
6166 citiri
Sus inima, romani! (Opinii)

Nu cred ca s-a nascut vreodata un slogan mai ipocrit. Lansarea din 29 august a manifestului dreptei intitulat "Romani, sus inima! Romania are viitor" constituie prilej de amare reflectii.

Este un mesaj belicos-eroic al invingatorilor veniti in fata poporului "eliberat" pentru a fi aclamati! Presa si manifestantii din strada demonstreaza insa ca poporul nu impartaseste nicidecum bucuria si entuziasmul invingatorilor, caci vointa majoritatii tocmai fusese ingenuncheata prin mismasuri judecatoresti.

Dupa o victorie a la Pyrrhus impotriva propriului popor, cand lovitura primita de cea mai activa parte a cetatenilor e una cu urmari in timp, nu poti sa joci invartita si sa jubilezi pe cadavrul sperantelor de mai bine. Cat despre viitorul Romaniei, sa recunoastem deschis ca nu e punctul forte al politicilor actuale.

Victoria poporului si inima lui Cosbuc

Se stie de cand lumea ca victoriile populare devin sarbatori, unele nationale, iar razboaiele impotriva propriului popor pun la stalpul infamiei istorice pe orice invingator. Caci victoria dlui Basescu nu este a PDL, nici a poporului roman, iar dreptatea, adevarul si statul de drept n-au invins la referendum, ci pofta aceluiasi de a ne fi baci pana la adanci batraneti.

In poezia cu titlu asemanator a lui George Cosbuc, poezie devenita piesa corala de rezistenta, se vorbea de mandria poporului suveran si stapan peste propria tara, de stramosi si graiul strabun. A vorbi de asa ceva azi e o contradictie in termeni: mare parte a bogatiilor naturale apartin unor entitati care le exploateaza in interes propriu, Romania nu are banci proprii, nici capital indigen, comertul a fost predat-cedat unor lanturi ale marilor retaileri de pe mapamond..., iar industria romaneasca e cvasiinexistenta.

Doar agricultura rustica, necapitalizata mai apartine taranilor batrani, pe cale de extinctie, dar ea este o forma de subzistenta, neaducand venituri la bugetul statului.

Ideologie fara continut

Incercand sa descifram ideologia platformei de dreapta lansate cu atata pompa de Mihai Neamtu, Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu si Adrian Papahagi, se vede usor ca nimic din cele de mai sus nu constituie preocuparea afisata a liderilor.

Or asta inseamna ca formatiunea aceasta nu vine in intampinarea interesului cetatenesc, ci se va apuca de scris basme dupa reteta dlui Lazaroiu ori va interpreta celebrul cantec pe versuri de George Cosbuc. Fiindca nu ridicarea mainilor impreunate spre zenit le va aduce voturi, ci doar increderea ca sunt capabili sa rezolve sau sa amelioreze economia si nivelul de trai.

La fel cum critica acerba impotriva celor doi lideri ai USL, cununa de usturoi si expresiile grotesti, unele din filmele de groaza ca strigoi, dinozauri, altele din proasta crestere ca puscariabili, derbedei, idioti... si zoonime ca porci, prosti, elefanti, maimute... nu vor clinti un fir de par din realitatea noastra sociala si culturala.

Pentru o Romanie curata

In plus, lansarea candidaturii la presedintie din partea PDL si a tinerilor belicosi adunati in platforma de dreapta este prematura cata vreme o parte a presei asteapta clarificari de la MRU: in ce masura a fost implicat in stergerea urmelor in cazurile Teo Peter si Omar Hayssam si cat de adevarata este asertiunea ca primul ministru MRU avea legaturi cu lobby-istul american al Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper.

Fiindca activitatea anterevolutionara si postul gras remunerat al sotiei sale la firma care a cumparat PECO sunt binecunoscute. Intr-o asemenea situatie, nu va considera nimeni ca viitorul Romaniei ar sta in maini vrednice de incredere.

Nici scheletii din dulapul lui Mihai Neamtu nu sunt de nebagat in seama, chiar daca s-ar vorbi numai de simpatiile din "tinerete" fata de legionari si Capitanul Codreanu. Cat despre pasiunile pentru varcolaci, strigoi, vraji si blesteme, alea ar putea avea oarece succes in vanzarea mai profitabila a mitului Dracula.

Platforma de imagine

Lansarea noii platforme de dreapta, atat de draga domnului Valeriu Stoica si Institutului sau de Studii Populare, dupa atacurile fara precedent la adresa identitatii, a demnitatii si suveranitatii nationale din presa romaneasca si straina, atacuri forjate pe teren romanesc, planurile de partajare a unei mosteniri iluzorii a actualului presedinte, in care nu mai cred nici cei ce strigau Victorie!, constituie o incercare evidenta de refacere a creditului moral si de imagine al PDL si al dlui Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#platforma dreapta Ungureanu, #manifest dreapta, #manifest romani sus inima , #Noua Republica